jak sie znam na geografi to bedzie na bank nowy guzik - 'direct print'Zamieszczone przez akustyk
taka karma... tylko zeby zdjecia dobre robil...
jak sie znam na geografi to bedzie na bank nowy guzik - 'direct print'Zamieszczone przez akustyk
taka karma... tylko zeby zdjecia dobre robil...
Zamieszczone przez snowboarder
a czytal ktos "buick 8" Kinga ? moze to kosmiczna podroba 350, ktora chce zeysmy mysleli ze to 350 a tak naprawde to jest prosze pan i panow portal miedzy tym a odrebnym swiatem... wclae bym sie nie zdziwil![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
jesli chodzi o mnie to z samych bebechow 20D mogli by nic nie zmieniac, tylko zeby korpus wygladal, tzrymal sie w dloni i byl parktyczny jak D200. Przepraszam, za porownanieale moim zdaniem wlasnie budowa zewnetrzna aparatu to jedyna powazna bolaczka Canona (poza serwisem w polsce).
zrobili druga puszke do BG-E3 - wiecej sprzedadza![]()
Nie no... Przeciez to szklo to monstrum...
Puszka moim zdaniem wcale nie wyglada na taka wiele mniejsza od 20D. Moze nieco inaczej pozaokraglana, dzieki czemu jest inne wrazenie... No i ta fota z "niewiadomo czego" z czyms co ma udawac obiektyw.
...
Zauważyliscie ze na fotce ten "nowy" 85L ma STARY przełącznik AF/MF? Taki długi, kanciasty. Takie przełączniki byly tylko w pierwszych szkłach EF (między innymi w 85L). Od kilkunastu lat są inne.
Druga sprawa to puszka - tak "mizernie" przy tym obiektywie wygląda tylko 350D (co nie zmienia faktu ze to fajny aparacik i taką własnie kombinację bardzo miło wspominam z jednego reportażu
20D przy dokreconej 85-ce jest wygląda inaczej, jest stosunkowo znacznie wieksze.
Dlatego mam poważne watpliwości co do autentyczności tego zdjęcia. Co z tego ze na obiektywie pisze 85L "2". To można zrobic w PS-ie. Nie przypuszczam jednak żeby Canon dał stary, nieprodukowany przełącznik AF/MF w nowym szkle. A to podważa, IMO oczywiscie, wiarygodność całej fotki.
Oczywiscie 30D jest bardzo prawodopodobne, mozliwe jest rownież 85L II. Ale raczej nie te z tej fotografii.
Zresztą jeszcze 6 tygodni i będziemy wiedziec wiecej
Pozdrawiam
Amber
Wind i ...ciągłe wydatki...
Jakby nie patrzec to wyglada strasznie plastikowo i podobnie do 350D, zreszta jak dla mnie 350D bylby ok zgripem, ale ma za maly uchwyt z guzkiem wyzwalania. Jak dla mnie referencyjny ma Fuji S7000 ktorego posiadam, moze 370D bedzie mial to poprawione i bedzie takze dla tych z wiekszymi lapkami. Mam nadzieje ze to zdjecie to falszywka, bo napalony jestem na 30D lub 50D, poprostu nastepce 20D.
Pozdrowki
Paweł
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
Wyglada plastikowo? On moglby byc z polakierowanego olowiu i tak bys nie rozpoznal na tym zdjeciu.
Wydaje mi się, że Canon uniknie nazwy 30d - bo wielu mylił by się z d30. Niejeden zresztą mówi d20 a nie 20d ... więc 2 modele o niemalże tym samym oznaczeniu IMO odpadają, mogło by to być zbyt mylące.