Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Jak zrobić akcję?

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

witam!
    podczepię się do tego tematu bo też chciałem podpytać o kacje w PS.
    Czy da radę zrobić akcję, która domyślnie zapisywałaby otwarte zdjęcie w PS jako .jpg, najlepiej nadpisując otwarte zdjęcie?
    Robię tak- otwieram zdjęcie w PS, zmniejszam, ustawiam poziomy, ostrzę, dodaję znak wodny i zapisuję. Właśnie tą ostatnią czynność chciałbym usprawnić.
    A może da radę jakoś ustawić żeby PS(cs5) zapisywał domyślnie za każdym razem zdjęcie jako .jpg?
    Nie znam zbyt dobrze fotoszopa i dla tego jeżeli ktoś umie mi pomóc to proszę o pomoc.
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zonk Zobacz posta
    witam!
    podczepię się do tego tematu bo też chciałem podpytać o kacje w PS.
    Czy da radę zrobić akcję, która domyślnie zapisywałaby otwarte zdjęcie w PS jako .jpg, najlepiej nadpisując otwarte zdjęcie?
    Robię tak- otwieram zdjęcie w PS, zmniejszam, ustawiam poziomy, ostrzę, dodaję znak wodny i zapisuję. Właśnie tą ostatnią czynność chciałbym usprawnić.
    A może da radę jakoś ustawić żeby PS(cs5) zapisywał domyślnie za każdym razem zdjęcie jako .jpg?
    Nie znam zbyt dobrze fotoszopa i dla tego jeżeli ktoś umie mi pomóc to proszę o pomoc.
    Wrzuć tą akcję do photoshopa i gdy będziesz chciał zapisać edytowane zdjęcie wciśnij ctrl+F5

http://dl.dropbox.com/u/16954130/lucoctober.atn

znacznie przyspiesza robotę. (uwaga nadpisuje zdjęcie czego nie można cofnąć)
    na początku spłaszcza wszystkie warstwy, później nadpisuje zdjęcie i zamyka w PSie.
    Ostatnio edytowane przez luc_october ; 06-05-2012 o 14:35

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Dzięki za pomoc!
    Działa jak należy!
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów