Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Plener Dwór Luboradza - od portretu do aktu, 12-15 kwietnia.

Widok wątkowy

Domyślnie

Opierania się o bar wielkiego na pewno nie będzie (a juz na pewno nie 3 dni). Do kolacji jest fotografowanie, a po niej na sali konferencyjnej zajęcia, omawianie zdjęc z fetishem itd. Jak widać nawet wieczory są zajęte. Pierwszego dnia parę drinków - to wszystko.
    Cena - spodziewałem się tego argumentu w pierwszym poście, a jest dopiero w czwartym . Odpowiem dyplomatycznie tak. Bez problemu mogę wskazać warsztaty droższe, trwające krócej, zrealizowane z mniejszą ekipą i z gorszym zakwaterowaniem (wszystko to naraz!).
    Porównywanie cen do czegokolwiek innego niż warsztaty mija się z celem.
    Wypoczynek w Egipcie - OK. Tylko nie widzę tam opłaconej profesjonalnej modelki do aktu, jej zakwaterowania i prowadzącego zajęcia fetisha. Pomijam całą resztę (stylistka itp). Można zrobić taką imprezę za granicą. Większego problemu nie ma. Ale koszt byłby parę tysięcy, niestety. Zresztą są fotowyprawy na drugi koniec świata po pare tysięcy. I znajdują się na nie chętni.
    Tutaj gdy będzie 20 chętnych mamy 1280 zł. Do tego transport może być wspólny, zapewne z Warszawy jak i z innych popularnych kierunków będzie po parę osób. Tam na miejscu nie ma na co wydawać kasy. Jesteśmy odcięci od świata. Nie ma niczego w okolicy. A na obiekcie wszystko jest w cenie. Nawet jak sobie zachcesz kawy w środku dnia - nie ma sprawy.
    Warsztaty ślubne - za weekend o ile pamiętam jest coś koło 2 tys. A kosztów ich prowadzenia nie mają nawet w 1/4 takich jak tutaj.
    Specjalnie przytoczyłem warsztaty nie konkurencyjne, w innej dziedzinie foto.

Nie ma absolutnie porównywalnych warsztatów do tych jakie się odbędą w marcu. Jest super miejscówka (zarówno jeśli chodzi o nasz pobyt jak i o tło do zdjęć), super prowadzący i świetne modelki + dobra pozostała część ekipy.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 20-01-2012 o 03:37
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uprawnienia umieszczania postów