Tu się nie ma co pytać, tylko siedzieć cicho i czekać aż spadną dalejZamieszczone przez pito
![]()
Tu się nie ma co pytać, tylko siedzieć cicho i czekać aż spadną dalejZamieszczone przez pito
![]()
Jarek
Albo brac zanim zdrozejaZamieszczone przez oskarkowy
![]()
Panie co pan - na ebay'u niebieskie Kingstony stoja ponizej 40 euro + koszty wysylki czyli i tak ponizej 50Zamieszczone przez Tytus
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...EAFB%3AIT&rd=1
przejrzałem EbayZamieszczone przez Bachman
i ofert wcale interesujących nie ma, dla mnie dalej ceny stoją...
20Dset
maj łeb...
Kupiles na allegro??Jak z szybkoscia??Porownywalna do Kingstona EP i Sandiska Ultra II??Mozesz jakis namiar zapodac??W tej cenie chetnie kupie dobra karte 2GBZamieszczone przez Pikczer
![]()
5D + L
Jarek, a nie lepiej kupic np 2 x 2GB bo jak sie cos stanie z karta (lub sie zgubi)to traci sie polowe zdjec a nie wszystkie?... moze bedzie to bezpiecznisze.
faktycznie CF strasznie osattnio stanialy, az sie milo robi jak przegladam allegro i widze sandiski extreme III 2GB za 499 zl albo 1 GB za 319![]()
To jest dla mnie główny aspekt przeciw, choć przyznaję, że problem znam tylko ze słyszenia.
Nigdy jeszcze nie utraciłem z kart ani jednego pliku i nie zamierzam (puk, puk). Chodzi mi jednak o wygodę używania. Na 2gb wchodzi mi najczęściej około 90-100 zdjęć (robię +.jpg, żeby szybciej przejrzeć i wybrać). Czyli w trakcie ceremonii muszę 2-3x zmienić kartę.
Wolę czatować na jakieś niepowtarzalne ujęcia, niż tracić czas na dłubanie w dziurkach.
Takim ideałem byłaby dla mnie na chwilę obecną 8gb x133, wtedy mógłbym tylko myśleć o szkłach, świetle i kiedy wleźć na ołtaż, żeby ksiądz nie zauważył
No, albo jakieś bezprzewodowe rozwiązanie, tylko u canona kosztuje to masę kasy..
Jarek
Tak jak pisalem - ani ja ani kumpel nie widzimy roznicy szybkosci dzialania z SunDiskiem Ultra II 1GB. Jac tez testowal ta karte i ocenil ja pozytywnie.Zamieszczone przez borkomar
Uwazam, ze warto za te pieniace kupic Hitachi 2GB.
Na Allegro juz 2 GB nie spotkalem. Sa 5 i jeszcze jakies - ale tez w dobrej cenie - trzeba polowac
Czyli nie CF a CFII. Różnica jest taka, że tej drugiej nie ponosisz sobie w kieszeni.. Przynajmniej jeśli chcesz jej dalej używać.Zamieszczone przez Pikczer
Niestety prawdopodobieństwo uszkodzenia CFII jest zbyt duże, żebym się na nią zdecydował.
5gb nie zawsze działa z konkretnymi aparatami, a 6gb ma sens jedynie wtedy, gdy nigdy nie będziesz jej wyjmował z aparatu.
Jarek