Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 81

Wątek: Ceny kart CF

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito
    tytus, 1 GB faktycznie cenowo ani drgna ale tu chodzi o 4 GB karty, ktore jeszcze przed swietami kosztowaly 1500 a teraz <1000 (sandisk).
    trzeba by sie od hurtownika dowiedziec co i jak, niemniej skoro "te duze" tanieja to "te mniejsze" tez zaczna - imho
    Tu się nie ma co pytać, tylko siedzieć cicho i czekać aż spadną dalej
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Tu się nie ma co pytać, tylko siedzieć cicho i czekać aż spadną dalej
    Albo brac zanim zdrozeja

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    sorry, dla mnie to one dalej stoją jak zaklęte, i to zdecydowanie więcej jak pół roku, w maju 2005 kupiłem 1GB Kingstone Elite Pro za 245 zł i teraz kosztuje może z 10 zł. mniej...
    Panie co pan - na ebay'u niebieskie Kingstony stoja ponizej 40 euro + koszty wysylki czyli i tak ponizej 50

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...EAFB%3AIT&rd=1

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bachman
    Panie co pan - na ebay'u niebieskie Kingstony stoja ponizej 40 euro + koszty wysylki czyli i tak ponizej 50

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...EAFB%3AIT&rd=1
    przejrzałem Ebay

i ofert wcale interesujących nie ma, dla mnie dalej ceny stoją...

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Po pierwsze, to nie 2MB tylko 2GB
    A po drugie, to nie za 300pln tylko 260pln (za duzo piwka ;-)
    Karta markowa Hitachi - i jak kolega zaznaczyl dziala spoko i u mnie i u kumpla.
    Kupiles na allegro??Jak z szybkoscia??Porownywalna do Kingstona EP i Sandiska Ultra II??Mozesz jakis namiar zapodac??W tej cenie chetnie kupie dobra karte 2GB
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Jarek, a nie lepiej kupic np 2 x 2GB bo jak sie cos stanie z karta (lub sie zgubi)to traci sie polowe zdjec a nie wszystkie?... moze bedzie to bezpiecznisze.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

faktycznie CF strasznie osattnio stanialy, az sie milo robi jak przegladam allegro i widze sandiski extreme III 2GB za 499 zl albo 1 GB za 319

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jest dla mnie główny aspekt przeciw, choć przyznaję, że problem znam tylko ze słyszenia.

Nigdy jeszcze nie utraciłem z kart ani jednego pliku i nie zamierzam (puk, puk). Chodzi mi jednak o wygodę używania. Na 2gb wchodzi mi najczęściej około 90-100 zdjęć (robię +.jpg, żeby szybciej przejrzeć i wybrać). Czyli w trakcie ceremonii muszę 2-3x zmienić kartę.

Wolę czatować na jakieś niepowtarzalne ujęcia, niż tracić czas na dłubanie w dziurkach.

Takim ideałem byłaby dla mnie na chwilę obecną 8gb x133, wtedy mógłbym tylko myśleć o szkłach, świetle i kiedy wleźć na ołtaż, żeby ksiądz nie zauważył
    No, albo jakieś bezprzewodowe rozwiązanie, tylko u canona kosztuje to masę kasy..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar
    Kupiles na allegro??Jak z szybkoscia??Porownywalna do Kingstona EP i Sandiska Ultra II??Mozesz jakis namiar zapodac??W tej cenie chetnie kupie dobra karte 2GB
    Tak jak pisalem - ani ja ani kumpel nie widzimy roznicy szybkosci dzialania z SunDiskiem Ultra II 1GB. Jac tez testowal ta karte i ocenil ja pozytywnie.
    Uwazam, ze warto za te pieniace kupic Hitachi 2GB.
    Na Allegro juz 2 GB nie spotkalem. Sa 5 i jeszcze jakies - ale tez w dobrej cenie - trzeba polowac

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Tak jak pisalem - ani ja ani kumpel nie widzimy roznicy szybkosci dzialania z SunDiskiem Ultra II 1GB. Jac tez testowal ta karte i ocenil ja pozytywnie.
    Uwazam, ze warto za te pieniace kupic Hitachi 2GB.
    Na Allegro juz 2 GB nie spotkalem. Sa 5 i jeszcze jakies - ale tez w dobrej cenie - trzeba polowac
    Czyli nie CF a CFII. Różnica jest taka, że tej drugiej nie ponosisz sobie w kieszeni.. Przynajmniej jeśli chcesz jej dalej używać.
    Niestety prawdopodobieństwo uszkodzenia CFII jest zbyt duże, żebym się na nią zdecydował.
    5gb nie zawsze działa z konkretnymi aparatami, a 6gb ma sens jedynie wtedy, gdy nigdy nie będziesz jej wyjmował z aparatu.
    Jarek

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów