Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: czy aparat był kiedykolwiek w serwisie

Domyślnie czy aparat był kiedykolwiek w serwisie

witam .
    czy istnieje taka mozliwość by sprawdzic wiarygodność sprzedawcy czy dany aparat czy też obiektyw był w serwisie . chodzi o taką sytuacje gdzie sprzedający twierdzi ze wszystko ok nigdy nie był na Żytniej , a po pewnym czasie wychodzi ze jednak było coś robione .
    np: wpisujemy numerek seryjny i mamy info ze było odnotowane z bazie danych , czy jest to tajemnicą serwisu .
    kolekcjoner sprzętowy

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

o ile się nie mylę na stronie serwisu w zakładkach-> serwis->e-serwis
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    o ile się nie mylę na stronie serwisu w zakładkach-> serwis->e-serwis
    Potwierdzam, sprawdziłem, działa.

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://www.e-csi.pl/pl/e_serwis.html
    ostatnio jak kupowałem sprzęt to korzystałem, działa.
    Ostatnio edytowane przez Joshec ; 19-01-2012 o 23:18

Coś już napisał

Domyślnie

czy ja wiem... sprawdziłem swoje body które było u nich przy okazji kalibracji szkła do niego. wgrany został (z woli serwisu, bez informowania mnie o tym) aktualny firmware, i na tej stronie widnieje tym samym wpis "naprawa na gwarancji producenta". Do doopy z takim pokazywaniem, jeśli miałbym się potem tłumaczyć że body nie było tak naprawdę naprawiane i dlaczego tak a nie inaczej to wygląda...

Domyślnie

Ja aparatu nigdy nie serwisowałem, a mam chyba 6 odnotowań na jego numer seryjny. Dlaczego? Ano dlatego, że jeśli prosiłem o kalibrację szkła do body, to robiono dwa zgłoszenia: jedno dla obiektywu, a drugie dla aparatu. W aparacie nic nie było ruszane, a na stronie wisi informacja "naprawa odpłatna". Tak samo będzie napisane, jeśli poprosimy o sprawdzenie przebiegu migawki lub jakąkolwiek inną czynność, np. czyszczenie. Jedynym sposobem wytłumaczenia potencjalnemu kupcowi zaistniałej sytuacji jest gromadzenie wydruków z serwisu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Sprawdziłem .[Przed rokiem miałem aparat w serwisie].Działa.

Domyślnie

Jasne, że działa. Jedyny problem polega na tym, że jest tam wiele wpisów, które tak naprawdę nie muszą oznaczać awarii aparatu. Może być problem jeśli ktoś lubi zmieniać sprzęt.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jasne, że działa. Jedyny problem polega na tym, że jest tam wiele wpisów, które tak naprawdę nie muszą oznaczać awarii aparatu. Może być problem jeśli ktoś lubi zmieniać sprzęt.
    IMHO bez znaczenia.Każdemu może trafić się "przygoda" w wyniku której uszkadza się sprzęt,lub awaria z innych poza użytkownikiem leżących przyczyn.O niczym to nie świadczy,oprócz tego że miał wówczas sprzęt w dyspozycji.
    Brak wpisu też nic nie oznacza.Aparat mógł być naprawiany w Berlinie np.
    Historię życia sprzętu zna tylko właściciel.I nie ma co próbować przenosić tego na jakikolwiek serwis.

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Pobyt aparatu w autoryzowanym serwisie często dobrze świadczy o właścicielu, zwłaszcza jeżeli naprawa była odpłatna po okresie gwarancji.
    Moje body było czyszczone, miało wymienioną matówkę na nową. I dlatego figuruje w systemie.
    Biegam, bo lubię

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów