Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 52 z 52

Wątek: Lustrzanka za 3500zł

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

hah dobry wybór !
    nie zapomnij dzielić się z nami zdjęciami

wyświetlacz to pikuś - masz pełną klatę więc nie patrz na LCD tylko rób kolego zdjęcia

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zjecie mnie żywcem

http://www.kalina-bez-studia.com/

kobieta robiła 5D Mark I , niektóre tylko 1D mark IV ale większość to 5D Mk I
    no i jakoś sobie kobieta świetnie radzi, sporo zdjęć ma na blogu!

Nie powinienem się tym kierować, ale na snapsort są podane wartości, przy jakich ekwiwalent ISO ma równe szumy - wygląda na to że 5D Mk I choć to jest leeciwy sprzęt to ze względu na FF jest świetną opcją na duże czułości. Ale.. to będzie godne potwierdzenia dopiero po przetestowaniu sprzętu.

No ale fakt nie obejdzie się bez ciekawego szkła, które przypadnie do gustu. Tamrony mogą być, ale to jest już sprawa względna i godna przedyskutowania, jeszcze zależy czego oczekuje się od sprzętu.
    Koledzy mówią że lepiej sobie głowę zawrócić odpowiednią szklarnią niż samym body. Ale fakt niczego sobie, że 5D MkI to najtańsza dostępna full klatka. Tylko matrycę czyścić samemu i kiedyś przyjdzie czas, żeby wymienić migawkę.

Także tylko tutaj krypto-zachwalam-sprzęt nie mając z nim jeszcze większego doświadczenia, ale przestudiowałem sporo materiałów, więc moje podsumowanie jest dosyć teoretyczne, ot taka filozofia.

EDIT: Kurczę, nie doczytałem że sprzęt do Ciebie trafił i cieszysz się jak dziecko no to zostawiam portfolio Kaliny jako inspirację ;]

I kolego nie zapomnij majtek! Analizuj histogramy, naświetlaj tak żebyś potem nie musiał wraz z wydobywaniem partii tonalnych obrazu powodować większego szumu na wysokich iso
    Ostatnio edytowane przez dunablaster ; 28-01-2012 o 16:57

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów