Witam,
czy zna ktoś dobry sposób na usunięcie porysowań na plastiku osłony przeciwsłonecznej? Nie wiem jakiś drobny papier ścierny .... może ktoś już próbował takiej operacji.
Witam,
czy zna ktoś dobry sposób na usunięcie porysowań na plastiku osłony przeciwsłonecznej? Nie wiem jakiś drobny papier ścierny .... może ktoś już próbował takiej operacji.
Canon
Chcesz odświeżyć do sprzedaży?
To jest miękkie tworzywo i nie wiele tu zdziałasz.
Na pewno nie papierem ściernym![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
pasta polerska,a później jakiś plack powinien załatwić sprawę jeśli nie ma zbyt dużych rys
wszystko znaczy NIC!!!
Jeśli mechanicznie to filcową tarczą polerską, nałożoną na wiertarkę, a nie papierem ściernym.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
pastą tempo to tylko narobisz nowych rys...
drobna pasta polerska np Farecla G10 , przy polerce mechanicznej osłona musi być zdemontowana z body i solidnie zamocowana do podłoża... no i musisz uważać na
temperaturę bo jak przesadzisz to nic z tej osłony dobrego nie zostanie
ogólnie - myślę że nie dasz rady poprawić jej stanu (nawet osoba doświadczona
w polerowaniu cudów z tym nie zdziała)
Może pomalować na biało ?![]()
rysy na osłonach canona pojawiają się od samego patrzenia na nie, trzeba nauczyc się z tym żyć i już(to w teorii, ale mnie zawsze boli ryska na nowiutkiej osłonie po 2 minutach od pierwszego założenia:razz: )
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)