Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Canon 5D - poszukuję lustra

Domyślnie

Eee, aż tyle to pewnie nie, choć pewnie cały koszt naprawy pod 1k PLN może podejść...
    Tym bardziej nie chcę go do naprawy dawać, właśnie rozebrałem korpus żeby przyjrzeć się dokładniej uszkodzeniu. I tak na razie szukam tego lustra.

Jeżeli zamierzasz tak zrobić to dalsze opisywanie tego w tym wątku chyba nie wyjdzie na dobre sprawie (...) Ale może Panowie z Żytniej tego nie czytają...
    Nie wiem dokładnie dlaczego, ale po tym co naczytałem się na forach nt. wszystkich "Autoryzowanych Serwisów" (piszę w cudzysłowu, ale bez ironii), nawet nie myślę, żeby się do nich udać.

Domyślnie

Dla ścisłości:
    nie mam nic do żadnego serwisu (tak gdyby ktoś mógł poczuć się urażony poprzednim postem), po prostu wymiana lustra czy mirrorboxu nie stwarza dla mnie problemu, nie muszę jej zlecać.

Domyślnie

Sprawa rozwiązana, aparat naprawiony bez udziału osób trzecich. Zostało mi tylko ustawienie lustra i AF ale to w wolnej chwili.

Gdyby kogoś interesowały szczegóły naprawy mogę się podzielić.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

na przyszłość jakby ktoś szukał :
    http://www.ebay.pl/sch/procamerarepa....c0.m270.l1313

samo lustro ~80zł + przesyłka
    http://www.ebay.pl/itm/CANON-EOS-5D-...item5adc20e7dd

nick sprzedawcy na ebay.com to procamerarepair - jak linki będą dead to każdy
    znajdzie po nicku

Domyślnie

procamerarepair- mailowalem z tym sprzedawcą w sprawie lustra, bardzo dobry kontakt, ma więcej części niż wystawione na ebayu. Niestety nie miał części której potrzebowałem, ponieważ jak pisałem, takowa nie występuje jako oddzielny "replacement part".

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

zbieram na używany 5D. Mam zacząć się bać problemów z lustrem?

Domyślnie

Nie ma się co bać. Najwyżej odpadnie ale wtedy szybka akcja Żytnia i za darmoszkę w tydzień masz wszystko naprawione.

Domyślnie

Anvil:
    Mylisz dwa oddzielne problemy, na początku wątku opisałem wszystko dokładnie. Nie chodziło o odklejające się lustro, ale o jego ułamany bolec podnoszący.
    Dunablaster:
    j.w. moj problem z 5D nie występuje raczej często. Odklejające się lustro można oddać do serwisu albo naprawić samamu (na ebayu są niedrogie zestawy naprawcze).

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów