Dzień dobry Kolegom,
zdaje się, że to mój pierwszy post tutaj, chciałbym poprosić o radę. Po dłuższej przygodzie z Canonem 350d, parę miesięcy temu nabyłem używany 5D. Pewnego dnia w trakcie focenia okazało się, że dolna część kadru jest nienaświetlona. Powodem był pęknięty kołek podnoszenia lustra, który blokował lustro. Udało się go przykleić klejem dwuskładnikowym epoksydowym. Niestety wystarczyło jedynie na jakieś 300-400 zdjęć, dziś znów się urwał.
Chyba nie mam już po co kleić, zacząłem rozglądać się za nowym lustrem, na jebaju w USA mają po ~170 USD z przesyłką, gdzieś indziej, też za oceanem za ~140 USD, ale niestety to są całe mirrorboxy. Nie znalazłem informacji czy ktokolwiek ma w ofercie same lustra (nie chodzi tylko o szkiełko, ale razem z całym "plastikiem" do którego jest przytwierdzone i ewentualnie lustrem spodnim do AF).
Reszta puszki, łącznie z mirrorboxem i migawką (choć zrobiła już ponad normę) są w najlepszym porządku, więc szkoda wymieniać.
Macie pomysł gdzie szukać? Może ktoś z "naprawiaczy" ma w zanadrzu taką część? Będę dźwięczny za każdą informację![]()