Witam wszystkich!
Mam do was pytanie. Ale najpierw opisze jego sedno.
Jak wiecie (albo nie wiecie) jestem harcerzem, w harcerstwie zdobywa się stopnie. No i dzisiaj dostałem zadania na stopień od mojego drużynowego i przybocznego (który jest fotografem). No i w tych zadaniach są między innymi 3 punkty związane z fotografią. Zdanie sprawności Fotoreporter (zrobienie aparatu w warunkach polowych, zrobienie odbitek zdjęć itp.), regularne fotografowanie (dokumentacja) życia naszej drużyny harcerskiej oraz stworzenie systemu archiwizacji zdjęć.
No i problem dotyczy tego systemu. Ten przyboczny mówił mi że on opracował własny system i jest w stanie w 30 sekund z kompa znaleźć wszystkie zdjęcia np. z kwiatkami. Znacie się może na tym. Sam od jakiegoś czasu chciałem się zabrać za zrobienie takiego systemu, ale nie miałem jakiegoś większego zapału, a teraz jak to zrobię będę miał 2 korzyści z tego (to że będę miał taki system i to że zdam jeden z punktów). Na ogół to segreguje zdjęcia mam osobną partycje na zdjęcia osobne foldery ze zdjęciami z różnych wydarzeń, ale o takim szybkim znajdowaniu zdjęć jeszcze nie słyszałem.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam Karol