Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 58OEXII błysk po naciśnieciu przycisku testowego

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 58OEXII błysk po naciśnieciu przycisku testowego

Mam do kolegów takie oto pytanie.
    posiadam dwie lampy 580EXII...i zauważyłem dziwne(inne) zachowanie jednej z nich.
    Lampy włączone , nie założone na aparat wciskam przycisk pilot/test(ten zielony/czerwony):
    jedna lampa błyska testowo jeden raz
    druga lampa emituje ponad sekundę błysku stroboskopowego w wysokiej częstotliwości, wygląda to tak jak by ciągle świeciła.
    Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem ?
    Zastanawiam się o co chodzi z tym błyskiem stroboskopowym i dlaczego tak się dzieje...bo prawidłowy jest pojedynczy błysk testowy jak mi się wydaje.

Gdy lampy założone są na body i wciskam w aparacie przycisk pamięci błysku/ekspozycji jedna i druga emituje tylko pojedynczy błysk czyli tak jak być powinno.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A nie masz czasem włoczonego w opcjach błysku stroboskopowego? Zresetuj do ustawień fabrycznych

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no nie mam nie mam..grzebię w instrukcji i funkcjach indywidualnych lampy..zobaczymy

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Sprawdź ustawienia C.Fn...

Początki nałogu

Domyślnie

ustaw cfn w obu lampach tak samo
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    ustaw cfn w obu lampach tak samo
    Wiesz, że to niemożliwe
    Wygląda to na błysk modelujący, z wygrzebanej w googlach instrukcji wynika, że powinieneś sprawdzić w funkcjach użytkownika funkcje numer 2 (Cf.n-02) błysk modelujący, pewnie masz tam 1 czyli "błysk modelujący uruchamiany przyciskiem błysku kontrolnego" ustawienie na 3 wyłącza błysk modelujący.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

funkcje numer 2 (Cf.n-02) błysk modelujący, pewnie masz tam 1 czyli "błysk modelujący uruchamiany przyciskiem błysku kontrolnego" ustawienie na 3 wyłącza błysk modelujący.
    Właśnie ...i tu był problem...po przestawieniu funkcji naciśnięcie przycisku test wywołuje pojedynczy błysk...
    Dzięki wielkie za poświęcony czas...

Uprawnienia umieszczania postów