Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Wydzielone z wątku "Dowcipy o/na fotografii" nie dowcipy.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Wrzuciłem to jako zabawną ciekawostkę, związaną z fotografią ;-) Reakcja trochę mnie zszokowała, telewizja ogłupia, helooł! :rolleyes: i to kolejny program w tym schemacie. Będą łzy, wpadki i inne emocjogenne zagrywki :-)

Gloryfikacji fotografii ślubnej na tym forum ni jak nie umiem zrozumieć, lekko żenujące to jest :sad: Przeciętny człowiek nie wie co to kadr, jak zobaczy ładne kolory i ostry obrazek to już będzie zachwyt. Cała reszta to dorabiabnie ideologii.. A będzie sprzęt, będzie ekipa więc i zdjęcia wyjda znacznie ponad przeciętną.. [/ot]

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Mam nadzieje, że nikt z Was nie popsuł żadnego ślubu. Panowie specjaliści ;-)
    No nie wiem ze 100% pewnością powiedzieć nie mogę, ale żadna para jeszcze nie powiedziała żeby była niezadowolona. A telefony z poleceń też są więc śmiem twierdzić, że nie

Zobaczymy jak to będzie. W studio jak się ma ekipę do ustawienia oświetlenia to może jakoś ujdzie.
    Chociaż nie zdziwię się jak znajdą się takie kościoły co dla TV pozwolą porozstawiać X lamp z modyfikatorami.
    Ale wtedy to tylko potwierdzi charakter całego przedsięwzięcia.

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Wrzuciłem to jako zabawną ciekawostkę, związaną z fotografią ;-) Reakcja trochę mnie zszokowała, telewizja ogłupia, helooł! :rolleyes: i to kolejny program w tym schemacie. Będą łzy, wpadki i inne emocjogenne zagrywki :-)

Gloryfikacji fotografii ślubnej na tym forum ni jak nie umiem zrozumieć, lekko żenujące to jest :sad: Przeciętny człowiek nie wie co to kadr, jak zobaczy ładne kolory i ostry obrazek to już będzie zachwyt. Cała reszta to dorabiabnie ideologii.. A będzie sprzęt, będzie ekipa więc i zdjęcia wyjda znacznie ponad przeciętną.. [/ot]
    To nie jest żadna gloryfikacja. Żenujące?
    W branży IT obecnie jest przesyt informatyków. Ludzie którzy kończą lub w przeciągu kilku lat będą kończyć studia informatyczne może w większości nie znaleźć pracy. Kilka lat wstecz rozpoczął się ogromny boom który nadal trwa.
    Odczuwają to też niektóre firmy z branży IT. Projektowanie stron itp. jest w tym momencie tak popularne, że może to zrobić dobrze student za przysłowiową stówkę. Kumpel jest na infie i teraz robi staż. Codziennie się nasłucha o "studencikach" co zabierają robotę profesjonalistą.
    Rozumiem, że informatycy mogą narzekać a fotografowie nie?
    To tylko taki przykład, który pewnie można mnożyć.

Nie mówię, że trzeba być fotografem z zawodu.
    Ale jeżeli bierze się za coś pieniądze to żeby było to robione jednak na jakimś poziomie, większym niż może to zrobić gość weselny z lustrzanką...
    Miałem w tym sezonie jedną parę która w sumie podziękowała mi za usługi.
    Wybrali kogoś innego. Ok nie wnikam, mieli przecież prawo.
    Po pół roku wrócili z płaczem i pytaniem czy z ich zdjęć da się coś wyciągnąć.
    EXIF: 500D, KIT i lampa. Na płycie jakieś nie duże JPGi. Powiedziałem żeby się zwrócili do autora o RAWy to się zobaczy.
    Jak się okazało te niewielkie JPGi to były pliki prosto z puchy.
    Jak się ma pewnie z jedną kartę maks 2-4GB to trzeba sobie jakoś radzić nie?
    Jedyne co mogłem "wyciągnąć" to zaoferować im plener.
    No ale mądry polak po szkodzie.
    Trochę mi żal, trochę nie.
    Co ciekawe znajomi co prowadzą LAB mają rocznie takich przypadków kilka-kilkanaście (w sensie: A da się coś z tym zrobić?)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów