Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Wydzielone z wątku "Dowcipy o/na fotografii" nie dowcipy.

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebol1204 Zobacz posta
    Bo ludzie patrzą żeby było tanio. Nie oszukujmy się ale dzisiaj każdy może kupić lustrzankę i robić zdjęcia dlatego wiekszość myśli że dobre zdjęcia i tak nie powinny być drogie. Cóż, okazuje się jednak że za czyjeś umiejętności trzeba zapłacić. Drugą sprawą są też grona osób ktore patrzą na to jaki ma ktoś sprzęt (on ma super, na pewno zrobi dobre zdjęcia!) i niestety tak wychodzi. Czasem tem co ma aparat za 2tysięce zrobi lepsze zdjęcia niż ten co ma za 7...
    Opowiem wam o moim znajomym Historia prawdziwa chociaż pewnie wielu napisze że zmyślam

Chłopaka poznałem gdy dołączyłem do mojego lokalnego kółka fotograficznego
    Miał wtedy nikona d90 z kitem. Zdjęć robić nie potrafił, ale miał zapał.
    Sprzęt wkrótce zmienił na d300 i szklarnie lekko wymienił co by to lepszy obrazek niby miało dawać. Kupił między innymi N 70-200 2.8 VR.

Jako że pracował gdzieś w fabryce na taśmie to miał parcie na zarabianie tym sprzętem. No i na lans. No i na podryw "sarenek" jak to w jego slangu się określa dziewczyny. Bo przecież wiadomo że większy aparat z większym szkłem to jest już się PRO na dzielni

Po bodajże miesiącu posiadania tego d300 kupił d3 za 8 kpln - nie pytajcie o źródło nie wiem i nie chcę wiedzieć (było to już sporo czasu temu i d3 wtedy był topowym modelem nikona), 70-200 musiał sprzedać bo przecież d3 kosztuje a czymś focić trzeba więc został z 50/1.8 i to jest w chwili obecnej jego jedyne szkło do tego korpusu.

I teraz najlepsze, podczepił się gdzieś pod firmę filmująca śluby i robi zlecenia razem z ich kamerunem. Ma z tego 300 PLN od całego ślubu, ile bierze szef za pakiet foto wideo od PM nie wiem.

O obróbce zdjęć nie ma mowy, kiedyś pokazałem mu linka do tematu VanMurdera z tego forum o konwersji do BW w Lightroomie i to jedyne co potrafi.

Jest na forum user który go poznał, bo prowadził dla nas warsztaty modelkowe więc może się co nieco wypowiedzieć z innej perspektywy o tym człowieku.
    Ostatnio edytowane przez punky ; 14-01-2012 o 17:14
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Uprawnienia umieszczania postów