Opowiem wam o moim znajomymHistoria prawdziwa chociaż pewnie wielu napisze że zmyślam
Chłopaka poznałem gdy dołączyłem do mojego lokalnego kółka fotograficznego
Miał wtedy nikona d90 z kitem. Zdjęć robić nie potrafił, ale miał zapał.
Sprzęt wkrótce zmienił na d300 i szklarnie lekko wymienił co by to lepszy obrazek niby miało dawać. Kupił między innymi N 70-200 2.8 VR.
Jako że pracował gdzieś w fabryce na taśmie to miał parcie na zarabianie tym sprzętem. No i na lans. No i na podryw "sarenek" jak to w jego slangu się określa dziewczyny. Bo przecież wiadomo że większy aparat z większym szkłem to jest już się PRO na dzielni
Po bodajże miesiącu posiadania tego d300 kupił d3 za 8 kpln - nie pytajcie o źródło nie wiem i nie chcę wiedzieć (było to już sporo czasu temu i d3 wtedy był topowym modelem nikona), 70-200 musiał sprzedać bo przecież d3 kosztuje a czymś focić trzeba więc został z 50/1.8 i to jest w chwili obecnej jego jedyne szkło do tego korpusu.
I teraz najlepsze, podczepił się gdzieś pod firmę filmująca śluby i robi zlecenia razem z ich kamerunem. Ma z tego 300 PLN od całego ślubu, ile bierze szef za pakiet foto wideo od PM nie wiem.
O obróbce zdjęć nie ma mowy, kiedyś pokazałem mu linka do tematu VanMurdera z tego forum o konwersji do BW w Lightroomie i to jedyne co potrafi.
Jest na forum user który go poznał, bo prowadził dla nas warsztaty modelkowe więc może się co nieco wypowiedzieć z innej perspektywy o tym człowieku.