Witam poszukuje tele ktore ma mozliwość wylączenia stabilizacji w poziomie ( moj obecny 70-300 vc nie ma) czy istanieje cos sensownego w przedziale do 1800 ( poza 70-300 IS USM bo czytałem nieprzychylne komentarze na jego temat)
Witam poszukuje tele ktore ma mozliwość wylączenia stabilizacji w poziomie ( moj obecny 70-300 vc nie ma) czy istanieje cos sensownego w przedziale do 1800 ( poza 70-300 IS USM bo czytałem nieprzychylne komentarze na jego temat)
Za te pieniądze raczej nie kupisz nic Najbliżej to chyba jest 70-200/4 IS... Ale to inne pieniądze do wydania.
ale to chyba lepiej statyw kupić :]
C1D3-S35mm1.4
tani 55-250mm IS wykrywa panoramowanie i można nim działać z włączonym IS
400D -> 60D -> D300s -> D50 -> D600
A tak z czystej, mojej, ciekawości w czym Ci przeszkadza IS podczas panoramowania? Żeby nie było of topicznie to ... za Januszem 70-200/4 doskonsłe szkiełko i nic nie trzeba wyłączać.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Nie wiem czy to pytanie do mnie ale VC nie przeszkadza ale tez nie pomaga
Tylko w "lensach" amatorskich dedykowanego, funkcyjnego trybu działania stabilizacji nie ma. Jest ON/OFF więc tego typu porada jest mało przydatna.
Do autora:
Czy aby na pewno trzeba zmienić szkło? Być może jest coś nie tak ze szkiełek. Poproś kolegów/znajomych/forumowiczów by wsparli Cię w potrzebie i wypożycz inne szkiełko lub to samo. Być może szkło jest źle skonfigurowane pod kątem body?
Ostatnia opcją jest wina użytkownika, może to Ty robisz coś źle. Pamiętaj:
Sprzętu kupa, a fotograf d***a
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|