Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Walka o prawa autorskie

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Na argument Janusza Body odpowiem opowiadając swoją historię
    Jak nie miałem komputera to mało oglądałem telewizję i bawiłem się w klejenie samolotów.
    Jak złożyłem swój pierwszy komputer, ściągaliśmy filmy u kolegi(on miał łącze 256k ) bez świadomości kradzieży. To była jedyna możliwość oglądania nowszych filmów w moim regionie. Poza tym nie stać mnie było na podróż do Łodzi (40km) żeby dotrzeć do kina.
    Przez to oglądanie kradzionych filmów, wypracowałem w sobie zwyczaj śledzenia kinematografii.
    Mam wykupiony abonament w Netflix (streaming starszych pozycji) i przynajmniej 3 razy w miesiącu jestem z dziewczyną w kinie.
    Teraz mało, że nie kradnę samochodów to jeszcze regularnie płace za oglądanie filmów...

Strach pomyśleć co by ze mnie wyrosło jak by mnie wsadzili za ściąganie tych filmów.
    Tu jest potrzebna edukacja nie kara.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    .... ściągaliśmy filmy u kolegi(on miał łącze 256k ) bez świadomości kradzieży. To była jedyna możliwość oglądania nowszych filmów w moim regionie. Poza tym nie stać mnie było na podróż do Łodzi (40km) żeby dotrzeć do kina.
    Przez to oglądanie kradzionych filmów, wypracowałem w sobie zwyczaj śledzenia kinematografii. .....
    Jeśli uważasz, że istnieje coś takiego jak kradzież usprawiedliwiona np:

- własną biedą,
    - młodym wiekiem,
    - brakiem znajomości prawa,
    - "bo ja nie mam a on ma i nieużywa więc się marnuje"
    - "on jest bogaty i na tym jednym czymś za 1$ przecież nie straci..."

to może poniższe:

Exodus 20:15 (NASB) "You should not steal"

Matthew 10:28 (NASB) "and do not fear those who kill the body, but are unable to kill the soul; but rather fear Him who is able to kill both soul and body in hell"

Propagując kradzież "usprawiedliwioną" w pewnym sensie namawiasz do kradzieży.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów