Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Awaria swiatlomierza w 30D...

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

to mialeś pecha az mi się wierzyć nie chce ,ja jak wywalilem 1100D centralnie ze statywem na marmurową posadzke kiedyś w hotelu to az sie recepcjonistka wystraszyla taki byl huk ,idealnie obiektywem o glebe, obiektyw sie wepchnał ruchomą cześcią do srodka,wyciagnalem na siłe dokończylem zdjęcia bo o dziwo chodził dalej i chodzi do tej pory tylko troszke luzów złapał większych ,body nic sie nie stało absolutnie ,jak piszesz ze 30D tak sie zmasakrował to wspólczuje ,bo to niby klasa półprofi
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Braga, Pt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    to mialeś pecha az mi się wierzyć nie chce ,ja jak wywalilem 1100D centralnie ze statywem na marmurową posadzke kiedyś w hotelu to az sie recepcjonistka wystraszyla taki byl huk ,idealnie obiektywem o glebe, obiektyw sie wepchnał ruchomą cześcią do srodka,wyciagnalem na siłe dokończylem zdjęcia bo o dziwo chodził dalej i chodzi do tej pory tylko troszke luzów złapał większych ,body nic sie nie stało absolutnie ,jak piszesz ze 30D tak sie zmasakrował to wspólczuje ,bo to niby klasa półprofi

hej, ale wlasnie wydaje mi sie, ze wcale tak zle sie nie stalo z moim aparatem, wiesz? Ciezko tak w kilku slowach przedstawic historie mojego aparatu, ale powiem Ci, ze to co on przez te 5-6 lat przeszedl, to za jego zaslugi powinienem mu juz pomnik postawic Byl przetestowany doslownie w kazdych warunkach i teraz taki jeden upadek pewnie jest kwintesencja jego historii. I jesli jest tak (a wszystko na to wskazuje) ze zwyczajnie swiatlomierz sie poluzowal, to nie wydaje mi sie zeby to byl jakis wielki problem. Ja caly czas w niego wierze
    30D 10-22mm, 24-105mm, 50mm 1.4, 70-200mm 2.8 IS, 580 EX II, 055XPROB plus lampy studyjne i inne gadgety

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

miejmy nadzieje ze sie dobrze skonczy tzn tanio :wink:
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witaj
    Przy włączonej funkcji "czyszczenie matrycy" sprawdź stan naładowania akumulatora. To pi,pi, pi, słychać kiedy bateria jest bliska rozładowaniu. Jest to sygnał aby zakończyć czyszczenie jak najszybciej.
    Pozdrawiam
    Mirek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Braga, Pt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirasb Zobacz posta
    Witaj
    Przy włączonej funkcji "czyszczenie matrycy" sprawdź stan naładowania akumulatora. To pi,pi, pi, słychać kiedy bateria jest bliska rozładowaniu. Jest to sygnał aby zakończyć czyszczenie jak najszybciej.
    Pozdrawiam
    Mirek
    racja Mirek. Taka glupia rzecz a jednak prawdziwa. Dzieki za rozwiklanie tej zagadki .

Niemniej jednak problem lezy caly czas w swiatlomierzu...
    30D 10-22mm, 24-105mm, 50mm 1.4, 70-200mm 2.8 IS, 580 EX II, 055XPROB plus lampy studyjne i inne gadgety

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Niemniej jednak problem lezy caly czas w swiatlomierzu...
    Bez urazy...problem w tym że nie naprawisz sam a serwisowi nie dajesz, licząc na podpowiedz na forum.Nie takie to do końca proste.Kontroli musi być poddany cały aparat.Po naprawie trzeba skalibrować i przetestować w różnych trybach i sytuacjach.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów