Pozaklejaj taśmą styki od sterowania, zostaw tylko ten duży centralny. Wyłącznie z pełną mocą ale błyskać powinna.
Pozaklejaj taśmą styki od sterowania, zostaw tylko ten duży centralny. Wyłącznie z pełną mocą ale błyskać powinna.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Czyli istnieje tylko opcja na pełnej mocy albo wcale? Troche malo praktycznie. czym różnią się od siebie te lampy?
To juz lepiej po prostu trzymac lampe w reku i wyzwalac triggerem, przynajmniej mam kontrole nad moca :/
Ostatnio edytowane przez Svarta ; 13-01-2012 o 17:28
Jeśli lampa ma możliwość manualnego ustawienia mocy błysku z poziomu swojego panelu to powinno to działać, podobnie jak zoom. O jakiejkolwiek automatyce jednak zapomnij.
Systemami sterowania, które nie są ze sobą kompatybilne.Troche malo praktycznie. czym różnią się od siebie te lampy?
Życzę powodzenia w synchronizowaniu błysku i migawki :-)To juz lepiej po prostu trzymac lampe w reku i wyzwalac triggerem, przynajmniej mam kontrole nad moca :/
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Używam lampy głównie manualnie, wiec opcja z ustawianiem tego na lampie a jedynie wyzwalania wraz ze spustem migawki bylaby dla mnie zadowalająca, niestety aparat wydaje sie po prostu "nie widzieć" lampy.
Synchronizacja błysku z migawka nie stanowi problemu przy wyzwalaniu z triggerami, jedyny problem to mala praktyczność sposobu, i brak wolnej reki![]()
Ale chyba póki co, to będzie mój jedyny sposób na używanie lampy??: