Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: odnośnie żywotności migawek

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mnie się to wydaje całkiem prawdopodobne. Ciekawe jaka byłaby wytrzymałość migawki gdyby jechać seriami praktycznie bez przerwy - jacyś chętni .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

5 tys klapnięć dziennie to sporo, wychodzi w sklai doby jedno kliknięcie na 17 sekund a uwzglęniając 8 godzinny dzień pracy wychodzi jeden klik co 5-6 sekund
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co 80 dni nowa migawka?
    Pytanie - cykają może w LV bo wtedy "migawka" (znaczy się nie ma machania lustrem) dostaje mniej w d....
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-01-2012 o 11:02
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Ale, off topic, ja bym jednak uzyl w tym celu EF-S 60mm a nie 17-40.

Domyślnie

W wyższych seriach Canona jak i Nikona są znane przypadki gdzie migawka wytrzymuję około 500tyś, tylko że nie w tak zastraszającym tempie .

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Tempo chyba nie ma tu żadnego znaczenia (oczywiście prócz nabijania przebiegu zdjeciami seryjnymi - choć i tu migawki wytrzymują po 250 tys klapnięć )
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Hejka,
    Bardzo ciekawe info - imho potwierdza jedynie "katalogową" żywotność sprzętu.
    Warunki dla sprzętu w zasadzie cieplarniane i normalne użytkowanie zapewne skraca mocno przebieg.
    BTW - nie mam znajomego fotoreportera reutersa , ale wśród moich znajomych pstrykających dużo znam tylko jeden przypadek wymiany migawki - w dodatku w wyniku wady raczej, bo przy kilkudziesięciu tysiącach klatek.
    Zawsze po właściwej stronie obiektywu

5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXII

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów