Nie nie MacGyver, ja tez nie mialem na mysli jakies super osiagi nadcisnieniowe, typu kilka bar (barow, sorry, od dawna po polsku nie udzielalem siei ze to mialoby mi niby pomoc w mim problemie. Najprawdopodobniej niewlasciwie cie zacytowalem i zostalem zle zrozumiany. Chodzilo mi o fakt, ze gruszka (a mam taka calkiem wielka) nic zlego sie nie zrobie matrycy
) Ja nie mialem na mysli klasycznych sprezarek, bo kurna, nic o nich naprawde nie wiem ani nie sa one do mojego problemu potrzebne. I ten fragment cytowany oderwany od reszty nie odnosi juz do mojego problemu autofokusa, to taki off topic
. Wiesz, ja pracuje na uniwerku w laboratorium, mam dostep do roznych takich ciekawostek, typu sprezone powietrze, N2, O2 czy CO2. I za pomoca strzykawkek i takiech tam duperel, z aptekarska precyzja moge sobie zaaplikowac punktowy filtrowany wstrzyk jakiegokolwiek czystego gazu na na matryce pod odpowiednim cisnieniem
Ale to nie o to chodzi. Ja mam problem z autofokusem i moim skromnym zdaniem (teraz juz) problem nie lezy w przeczyszczeniu "rowa"
![]()