Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Kolory w Canon Pixma ip4950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nawet z powodu grawitacji i zjawiska naczyń włosowatych. Układy stałego zasilania opłacają się tylko jeśli drukarka w zasadzie chodzi na okrągło. Wówczas wszelkie uciążliwości są niwelowane kosztem eksploatacji.
    Dokladnie grawitacje miałem na myśli. Miałem do czynienia z drukarkami gdzie zbiorniki można było napełniać do pewnego momentu bo kapka więcej powodowała zalewanie tuszem.

Domyślnie Mg6250

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Canon w serii MG ma niesamowicie ciekawe drukareczki, MG6150, MG6250 oraz MG8250. To, co wyróżnia je na tle konkurencji, to szary tusz, dzięki któremu uzyskują o niebo lepsze fotki B&W, zmniejszają błędy metameryczne w przypadku fotek kolorowych, oraz oszczędzają sporo tuszu w jednym i drugim przypadku.

Tyle teoria - udało mi się właśnie wysępić MG6250 na testy by zweryfikować to w praktyce i niebawem postaram się napisać kilka słów, mz. to jedna z najciekawszych niedrogich drukareczek barwinkowych foto na rynku.
    Czy są już jakieś wyniki tych testów? I mam też pytanie o ten szary tusz, czy miał Pan na myśli wkład czarny foto? Szukam informacji w necie i widzę tylko standardowy komplet 5 wkładów do tych drukarek (2x czarny + 3kolory). Jak się am jakość zdjęć porównując np do R800 (pomijając kwestie trwałości wydruku i lepszych efektów tego drugiego na papierach artystycznych matowych, interesuje mnie tylko dedykowany papier photo gloss)
    Pozdrawiam, Paweł

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam od 3-lat mam pixme ip 4500 i nie nazekam na jakosc zdjec ,wazne sa tusze a one niestety sa drogie mowie o orginalach canona,ale na domowe potrzeby spoko.Pozdrawiam.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów