Witam,
mam taki problem - kupiłem na allego drukarkę Canona iP4950 z wiecznymi katridżami Trigon. Wiadomo zamienniki - początkowe wydruki wyglądały dobrze (na papierze foto 10x15)
Kiedy jednak zacząłem drukować zdjęcia w formacie a4 okazało się że są znaczne przekłamania w kolorach. Kolorowe zdjęcia mają znaczną dominantę niebieską, natomiast zdjęcia czarnobiałe wychodzą zielone, sepii w ogole nie da się uzyskać (jeszcze mocniejsza zieleń).
Wcześniej miałem starą drukarkę Canona, drukowałem na różnych zamiennikach i wszystko było ok. Teraz rozbieżności w kolorach są tak masakryczne, że zdjęć nie da się oglądać nie wspomnę o tym żeby je komuś podarować.
Moje pytanie - czy spotkaliście się z podobnym problem, czy może są jakieś profile kolorystyczne które może nie rozwiążą problemu ale choć trochę pomogą.
Pytanie do użytkowników tej drukarki - czy na oryginalnych tuszach Canona też są podobne problemy?
Dla informacji zostawiam link do podobnej aukcji (inny model drukarki) - tusze te same: http://allegro.pl/canon-ix6550-a3-fo...018261136.html
Czy ewentualnie możecie polecić jakieś zamienniki, które dają dość przyzwoitą jakość druku.