czyli nie warto ?
czyli nie warto ?
nie![]()
Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |
Decyzję musisz podjąć Ty.
Może weż jakąśkolwiek walizkę na jedno zlecenie,może byc każda, przetestuj.Będziesz wiedział.
a miałem plany, wszystko w 1 miejscu i ok, ale może i racja ze słaba jakościowo![]()
Trochę nie rozumiem czemu nie większa torba po prostu?
torba zawsze miekka to wszystko w kupie, a t osobno aku ladowarki obiektywy dyfuzory itd.. jakos tak to widzialem
Jeśli torba fotograficzna to nic w kupie [brzydkie słowotorba zawsze miekka to wszystko w kupie] .
Wszystko jest oddzielone i chronione ,konfigurowalnymi przez Ciebie wkładkami,plus kieszenie,przegrody stałe ,dopinane casy,siatki ,troki i tp.itd.
napewno więcej niz w walizce.
kurcze, to może jakąs dobrą polecicie?? bo to co oglądałem to się zawiodłem![]()
No więc tak.
To z linku to lipa. Kasa w błoto.
Jak masz kasę to są skrzynie PELI:
http://www.peli.com.pl/
horrendalnie drogie ale używane np. przez armię USA do trasportu elektroniki itd.
Ja jednak wykombinowałem to trochę inaczej.
Mam coś w tym stylu:
http://allegro.pl/skrzynia-transport...023782115.html
znajomy też taką skrzynie posiada i już raz uratowała mu sprzęt przy dachowaniu auta.
Tak to została by sieczka.
Ja chyba nawet kupowałem od tego kolesia co podałem link.
Do tego kupiłem matę akustyczną i dociąłem sobie na wymiar.
Poszukaj, poczekaj. Możesz mieć skrzynię o wytrzymałości peli za ułamek ceny.
Minusy:
- wyglądasz jak terrorysta
- cholernie ciężka (sama skrzynia koło 20kg)
Plusy:
- bezpieczeństwo sprzętu w transporcie
- tania
- raczej ciężko ją ukraść np. z samochodu na stacji
W zasadzie od jakiegoś czasu planuję zrobić małą "recenzję" ze zdjęciami (może video?)
Ale na razie nie mam czasu, najprędzej w lutym![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
omg, i mowisz ze z czyms takim iść na sale np ??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
albo do kościoła?? przecież wygonią
Ostatnio edytowane przez yogi6661 ; 10-01-2012 o 19:19 Powód: Automerged Doublepost