OK, dzięki!
Póki co przeżyję z tymi przy 1/160 jest spokoreszta lamp przez fotocelę
![]()
OK, dzięki!
Póki co przeżyję z tymi przy 1/160 jest spokoreszta lamp przez fotocelę
![]()
"If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right."
bardzo dziękuję - czyli Kingi załatwiają sprawę![]()
Jeszcze mam jeden problem i może obejdzie się bez zakładania nowego tematu..
Po dzisiejszej sesji wszystkie zdjęcia są lekko nieostre :/ jedna lampa była wyzwalana kabelkiem a pozostałe dwie przez fotocelę.
Znalazłem w googlach, że to wina ustawienia na drugą kurtynę ale przy studyjnych da się to ustawiać?
Ustawiasz to w body aparatu... są dwie opcje albo synchro na 1 albo na 2. i chyba powinno załatwić sprawę, bo rozumie że przy 1/160 miałeś nieostre?
Miałem nieostre przy 1/200 wszystkie w sumie tak samo...
Szukam w opcjach, sprawdziłem w instrukcji i nie wiem :/ dla wbudowanej mam tryb synchr. za 1 zasłoną ale jak ustawić dla studyjnych to nie wiem :/
Ostatnio edytowane przez Hadrianus ; 12-01-2012 o 10:40
To jest 100% z rawa nieedytowanego. Tylko nie przekonujcie mnie, że jest ostre :P
Niektóre wyszły troszkę lepiej ale duża część wygląda tak.
Ostatnio edytowane przez Hadrianus ; 12-01-2012 o 10:52
hehenie znam możliwości tego szkła na jego długim końcu, ale z pewnością nie ma tu wpływu błysk, bo to nie wygląda na poruszone... a tak dla zaostrzenia klimatu, powiększ do 200% ten wycinek, to się dopiero dzieje
![]()
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny
Chyba to po prostu takie szkło a nie druga kurtyna lub coś nie tak z lampami.
Czy pisałeś już z jakim obiektywem te zdjęcia robiłeś bo nie znalazłem?
Pozdrawiam, 2du
EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
www.gabisia.com