Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Problem z lampami Quantuum

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Question Problem z lampami Quantuum

Witam

Jako, że jestem świeżakiem jeśli chodzi o pracę z lampami studyjnymi bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość

Ostatnio robiłem zdjęcia zestawem 40D + Quantuum R+300 + wyzwalacz Pixel Knight. Czy to jest normalne, że pełna synchronizacja jest tylko przy 1/160?
    Bo przy 1/250 dół kadru jest już niedoświetlony..

I drugi pytanie do Tych co mieli styczność z lampami Quantuum R+; jaka może być przyczyna tego, że w lampach świecą się diody tylko na czerwono a wg instrukcji gotowość lampy oznacza zielone światełko

Z góry dziękuję za pomoc
    "If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right."

Coś już napisał Awatar 2du
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hadrianus Zobacz posta
    I drugi pytanie do Tych co mieli styczność z lampami Quantuum R+; jaka może być przyczyna tego, że w lampach świecą się diody tylko na czerwono a wg instrukcji gotowość lampy oznacza zielone światełko

Z góry dziękuję za pomoc
    Lampka gotowości świeci się na czerwono tylko wtedy kiedy lampa jest naładowana. Ta dioda ma czerwoną kopułkę i chyba na zielono nie zaświeci

Nie wiem jak z twoimi wyzwalaczami, ale czasami jest tak (zwłaszcza w tych tańszych) że czas synchronizacji może być mniejszy niż max w body np. jak podałeś 1/160. Swoją R+300 w warunkach domowo studyjnych wyzwalam przez 430 EXII i fotocele i nie ma problemu by czasy były krótsze niż 1/200 (brak zacienienia u dołu kadru).
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź

Z tą lampką też mi się tak wydawało ale skoro w instrukcji napisali, że ma świecić na zielono to się zastanawiałem o co chodzi

Tylko, że te wyzwalacze podobno przenoszą automatykę więc jeśli dobrze rozumiem przy lampach systemowych czasy będą krótsze?
    No nic w studio 1/160 musi wystarczyć szczerze to liczyłem na 1/250 :-|

Coś już napisał Awatar 2du
    Miasto
    Legionowo
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za link!

Teraz trzeba zaopatrzyć się tylko w lampę systemową :smile:
    No cóż, nikt nie mówił, że będzie tanio :grin:

Domyślnie

chcesz taniej? pixel king

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

a jakie czasy uzyskamy np w Pixel King + Quantuum + 5d2 ?
    podaj jak możesz jakiś link do Pixel Kingów które masz na myśli

Domyślnie

1/8000

zerknij w exif zdjecia, ktore zrobilem synowi machajacemu baaardzo szybko reka

http://www.eclipse.com.pl/ftp/canon/_MG_4184.jpg

a co do samych kingow, to sa tylko jedne te: http://www.mega-pixel.pl/product-pol...a-Minolta.html
    Ostatnio edytowane przez eclipse ; 11-01-2012 o 15:21
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przeżyję póki co z czasami 1/160, lampa systemowa będzie i tak

A jeśli mam zestaw Knight wyzwalacz + odbiornik i wymienię tylko wyzwalacz to też zadziała z krótszymi czasami?

Domyślnie

knight i king to dwie rozne rzeczy... poczytaj pod linkiem, ktory podalem

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów