Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Przyjazny Sklep Ze Szkłami W Trójmieście

frykas
    Guest

Domyślnie Przyjazny Sklep Ze Szkłami W Trójmieście

Witam, od miesiaca probuje znalezc obiektyw na swoje potrzeby. Przebrnalem przez dziesiatki testow, galerii, sond i porownan.

Niestety doszedlem do wniosku, ze najlepszym sposobem bedzie po prostu pojscie do sklepu z pudelkiem, popstrykanie na kandydatach, analiza wynikow i zakup konkretnego testowanego egzemplarza.

Tu prosba do Was: czy mozecie polecic sklep w Trojmiescie z rozsadnymi cenami gdzie moglbym bezstresowo cos takiego zrealizowac?

Kandydaci to zoomy spacerowe w okolicy 2tys w stylu 17-85 IS, 28-135, tamron 28-75, 24-135, etc...

Pozdrawiam serdecznie

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frykas
    Pozdrawiam serdecznie
    Na pewno zaraz ktoś ci pomoże a tymczasem witaj na forum!

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tu prosba do Was: czy mozecie polecic sklep w Trojmiescie z rozsadnymi cenami gdzie moglbym bezstresowo cos takiego zrealizowac?

Kandydaci to zoomy spacerowe w okolicy 2tys w stylu 17-85 IS, 28-135, tamron 28-75, 24-135, etc...
    Sprawa nie wygląda dobrze.
    Tamronów szukaj w sklepie Fotojoker, choćby w Geant na Spacerowej w Oliwie. Sigma ma swoją centralę w Gdyni, łatwo wygooglasz. Oryginalne Canony, to chyba tylko w przedstawicielstwie tej firmy, w Gdańsku na Rajskiej, naprzeciwko młyna.
    Powodzenia.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Pozdrawiam serdecznie
    Canony - sklep NIKON ;-) (to jest ten sam, co vis-a-vis Wielkiego Młyna) w Galerii Madison jak i ten koło Młyna, oraz sklepy FOTOSTOP; tylko każdy może mieć inny asortyment i radzę dzwonić, czy mają. W Gdyni (Centrum Kwiatkowskiego) i w Gdańsku (ETC i w Galerii koło Krewetki).

Sigmy - Gdynia sklep fotograficzny na Władysława IV (na www.sigma-foto.pl dokładny adres) oraz punkt foto w Klifie. Jest też możliwość przetestowania u importera. Trzeba się umówić telefonicznie z Product Managerem Sigmy.

Tamrony - Fotojokery w Geant w Gdańsku i Tesco (dawniej HIT) w Gdyni Chylonii. Ale tam tylko ultrazoomy i "kity" (28-80 i 80-210, ew 70-300). Co do Tamrona 28-75/1:2,8, to proponuję umówić się z którymś z forumowiczów (popatrzeć w "stopki" :-) )

Pozwolę sobie na 2 uwagi:
    -w w/w sklepach sprawdzić, który obiektyw Ci pasuje. Radzę sprawdzić (w miarę możliwości) co najmniej 2 egz. jednego typu. te sklepy nie mają tzw rozsądnych cen, ale można przynajmniej wziąć obiektyw do ręki, przypiąć do body, porobić zdjęcia i ponegocjować, ale w tej materii nie liczyłbym na jakieś "fajerwerki".

-proponuję sprawdzić na necie. W 3mieście jest kilka sklepów: www.cyfrowe.pl., www.foto-net.pl i kilka innych, ale one z reguły nie mają szkieł na składzie. Jednakże ceny mają dużo niższe. Radzę zadzwonić i zapytać, a nuż może mają jakieś "szkiełka".

Ogólna rada: przed zakupem sprawdzić egzemplarz, który się ma zamiar kupić.

frykas
    Guest

Domyślnie

@gietrzy: o jak milo! DZIEKI SERDECZNE!

@tomalxx: o jacie! Widac nie latwo bedzie Ludzilem sie, ze zrobie to w jednym sklepie na jednym kadrze testowym

W Klifie rzeczywiscie maja kilka Sigm i chyba dzisiaj sie tam wybiore. W Fotojokerze w Tesco na Chyloni bylem ale maja tylko jakies dwie "lufy"

Co do www.cyfrowe.pl i www.foto-net.pl to maja pelny asortyment ale niestety nie umozliwiaja testow jedynie mozna kupic i przetestowac przy odbiorze... Pewnie stad tak niskie ceny - nie wnikam.

Sprawdze Kwiatkowskiego i slyszalem tez o jakims sklepie na Armii Krajowej w Gdyni.

Nic latwo nie przychodzi...
    Ostatnio edytowane przez frykas ; 16-01-2006 o 13:25

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    sklepy FOTOSTOP; tylko każdy może mieć inny asortyment i radzę dzwonić, czy mają. W Gdyni (Centrum Kwiatkowskiego)

Tego sklepu już tam nie ma. Zresztą niewiele tam mieli.

Natomiast w sklepie "Mat" w Gdyni na sigme mają kosmiczne ceny.

pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

@tomalxx: o jacie! Widac nie latwo bedzie Ludzilem sie, ze zrobie to w jednym sklepie na jednym kadrze testowym
    He,he... Życie to nie je bajka... ;-)

Co do www.cyfrowe.pl i www.foto-net.pl to maja pelny asortyment ale niestety nie umozliwiaja testow jedynie mozna kupic i przetestowac przy odbiorze... Pewnie stad tak niskie ceny - nie wnikam.
    Jak miałem podobne do Twoich dylematy, to zajechałem do "cyfrowych" i akurat mieli na miejscu jeden z obiektywów, które brałem pod uwagę i bez problemu dali mi go do "testów" o ile można tak nazwać pstryknięcie paru fotek w sklepie.

A i tak przed fizyczną transakcją możesz zrobić parę zdjęć, pójść do domu, zobaczyć na ekranie, przyjść i powiedzieć "tego nie biorę, chcę inny egz."

Sprawdze Kwiatkowskiego i slyszalem tez o jakims sklepie na Armii Krajowej w Gdyni.

Nic latwo nie przychodzi...
    Są ew. jeszcze 2 komisy: jeden w Gdańsku na Garncarskiej, drugi w Gdyni na Świętojańskiej (środek/kierunek Gdańsk) ale tam nie byłem.

Daj ew. znać na priv, co z tą Armii Krajowej. Zawsze dobrze wiedzieć, gdzie jakiś nowy sklep.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur
    Natomiast w sklepie "Mat" w Gdyni na sigme mają kosmiczne ceny.
    Kupić, nie kupić; obejrzeć i ew. potargować się warto.

Dzięki za info o Centrum Kwiatkowskiego. Na przyszłość dobrze wiedzieć.

frykas
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    Jak miałem podobne do Twoich dylematy, to zajechałem do "cyfrowych" i akurat mieli na miejscu jeden z obiektywów, które brałem pod uwagę i bez problemu dali mi go do "testów" o ile można tak nazwać pstryknięcie paru fotek w sklepie.

A i tak przed fizyczną transakcją możesz zrobić parę zdjęć, pójść do domu, zobaczyć na ekranie, przyjść i powiedzieć "tego nie biorę, chcę inny egz."
    No właśnie o coś takiego mi chodzi... Dzwoniłem do cyfrowych.pl i rzeczywiście dają popstrykać jednak nie mają nic z tego co mam na oku

Co do Armii Krajowej to polecił mi ten sklep gość, który miał Canon 28-80L tylko za późno się dowiedziałem.

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

foto-net.pl jest z sopotu ... jarkom.pl z gdanska
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów