Strona 8 z 42 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 411

Wątek: G1X - 4/3 Canona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jak czytam o problemach z noszeniem pół kilograma to zaczynam się poważnie martwić o zdrowie współczesnych facetów... :-)
    Pozwolę sobie zostać adwokatem Piotra. Wydaje mi się, że to nie chodzi o to, że pół kilo to dużo. Ja normalnie cały swój sprzęt noszę i nie przeszkadza mi to choć sporo waży, ale to nie jest na co dzień. W kieszeni to po prostu przeszkadza. Ja mam na przykład dwie komórki. Jedna waży 90g, druga 180g i naprawdę to robi różnicę. Z tą 90g co jakiś czas sprawdzę czy nie zgubiłem, a tą 180g czuję cały czas, nie ma potrzeby sprawdzania. Nie wspominając o bieganiu na przykład. Ta cięższa strasznie się obija o nogę, a to denerwuje poprostu. I zapewniam, że to nie wina zaniedbania się. Chodzę na siłownie, biegam, pływam, nie mam problemów z ciężarami. Jak bym miał nosić taki pęk kluczy jak mój znajomy, to pewnie na to też bym się wkurzał. Powiem to jeszcze raz, to po prostu denerwuje jak coś cięższego niż około 105g dynda w kieszeni.

Jak dla mnie Canon g1x zapowiada się na całkiem ciekawy aparat i jeżeli będzie tak trwały jak poprzednie z serii g, to będzie to chyba kompakt jakiego szukam. Znacznie mniejszy od nex'ów i innych podobnych z wymienną optyką, ale nie aż tak mały żeby wypadał z ręki podczas robienia zdjęcia. Duża matryca jak na kompakt. Ale z ceny musi trochę zejść.

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Talking

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Ale z ceny musi trochę zejść.
    ot sedno sprawy.
    dodam jeszcze, że cena tego aparatu wg mnie nie pozwala go nigdzie zakwalifikować i stwarza niepotrzebne zamieszanie.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czyli wszystko w normie, nowy G1X jest beeee. Jak się pojawi G2X to one będzie beeee a G1X będzie cacy

Domyślnie

Ale się ruch w interesie zrobił... Brakuje mi jeszcze LG i Benq. Nie żeby Canona z nimi równać, tylko tak ogólnie wszyscy zaczynają się w foto bawić...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Ale się ruch w interesie zrobił... Brakuje mi jeszcze LG i Benq. Nie żeby Canona z nimi równać, tylko tak ogólnie wszyscy zaczynają się w foto bawić...
    A cóż to ma do rzeczy wobec tej premiery??
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    kolejnym krokiem canona powinien być:
    PowerShot S1X nastepca PowerShot SX40 HS.
    ta sama matryca co w PowerShot G1.
    zoom oczywiście dobrany do wielkości matrycy, by nie oszukiwać praw fizyki
    taki powrót do Cpro1 lub Ma2 tylko z wiekszym impetem
    Ja do dziś żałuje że nie kupiłem Sx1 te pare dobrych lat temu ale przyznaje grzesiu masz racje. Kupując G1X gdybał bym jeszcze nad Nex5n. Ale wpierw musiał bym dorwać w swoje ręce G1X.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie wiem czy było. Porównanie iso - G1X i inni :
    http://www.focus-numerique.com/test-...onique-12.html
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Te sample są z włączoną redukcją szumów a na takich małych wycinkach nie widać jak ta redukcja psuje detale na normalnym zdjęciu.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    a na takich małych wycinkach nie widać
    Kliken Sie bitte na te wycinki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 8 z 42 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów