a czy w takim przypadku można prosić o kilka fotek..
... najlepiej pokazujących jego Zalety ale też i Wady.
a czy w takim przypadku można prosić o kilka fotek..
... najlepiej pokazujących jego Zalety ale też i Wady.
Ostatnio edytowane przez grzeSiuu ; 04-03-2012 o 15:41
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
bj5, jak pracuje AF?
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Do fotek muszę się przygotować (nie będę Wam pokazywał wnętrza swojego biura) Postaram się.
AF działa celnie szczególnie wersja z lupką jest użyteczna jednak spodziewałem się że będzie szybszy, dobrze radzi sobie w ciemnych pomieszczeniach nawet bez wspomagania lampką. W nocy ustawiając fokus MK-II przy zdjęciach gwiazd najpierw ostrze na jakiś odległy punkt i blokuję obiektyw. Tutaj przełanczam na manual i ustawiam ze skali (mowa o odległych punktach w nocy)
Pozdrawiam
bj5: jak porównasz szybkość ostrzenia AF G1X do G11 w standardowych warunkach? Mam ten ostatni i zastanawiam się czy jest sens zamienić. Czy jest szansa w miarę trafnie fotografować idącą w naszym kierunku osobę?
Fokus jest oczywiście znacznie szybszy od G11 jednak nie można porównywać z Mk-II. Natomiast co do śledzenia idącej osoby to nie ma tu żadnych problemów, jest funkcja śledzenia i daje sobie rady całkowicie. Porównując do G11 trzeba się liczyć z tym że G1X jest znacznie cięższy i trochę większy, ale matryc nie da się tu porównywać.
Pozdrawiam
Dzięki bj5. Jak by były 24 mmm, to bym się w ogóle nie zastanawiał, a tak jeszcze podumam![]()
@ GrzeSiuu @ - tu masz fotki w raw z G1X. Możesz też wybrać jpegi. Są już chyba od miesiąca.
http://www.dpreview.com/previews/canong1x/7
Pozdrawiam Krzysztof
dzieki. sieciówkę mam przejrzaną![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
wywiad z Canonem:
http://www.techradar.com/news/photog...r-size-1063154
David Parry says that smaller size of the G1 X sensor shouldn't have any impact on picture quality.
"You don't actually notice much difference in depth of field, and things like this, because it is so close to APS-C. It comes from the same stable as the EOS sensors, which means that as far as image quality is concerned it's going to be very close to the Canon EOS 600D," he said.
Aparat ciekawy, tylko AF słaby.
Najnowsze micro43 bije ten AF na głowę, a matryca podobnej wielkości i opcja podpięcia jaśniejszych szkieł niż ten zoom, także spoza zakresu zooma.
Gdyby AF był lepszy, aparat byłby ciekawą alternatywą bezlusterkowców...
Swoją drogą wyjaśnienia Canona ciekawie wypadają przy krytyce micro43 za "malutką matrycę".
Micro43 zrobiło duży postęp z AF-em, ale inne bezlusterkowce mogą być na poziomie GX1. W najnowszym DVF w sklepach jest opis doświadczeń z nowym bezlusterkowcem Fuji i wg nich ma AF na poziomie tego Canona (ale lepiej niż w X100).
Canon się spóźnił z tym wynalazkiem o jakieś 2 latka. Tak to era tego typu wypasionych kompaktów padła .. chyba że jakieś szkło f2.0 by wsadzili przy dobrej cenie końcowej.
lovestorymakers com