Matryca 1.86x, 14mpix, digic5 - nie moze byc zleBedzie jakosc amatorskiego EOS w kompakcie Canona. Tylko hmm cena.
Matryca 1.86x, 14mpix, digic5 - nie moze byc zleBedzie jakosc amatorskiego EOS w kompakcie Canona. Tylko hmm cena.
Ostatnio edytowane przez siudym ; 09-01-2012 o 19:59
ciekawa premiera sama z siebie. dla mnie blizsze definicji tego, co bym chcial jako "maluch do torebki" niz te nabijacze kabzy z bidna matryca i droga, slabo dostepna wymienna optyka. a juz na pewno ciekawsze niz porazka pod nazwa Nikon 1...
...ale jak to bedzie w praktyce... rynek oceni...
Ciekawe o ile ta nowa matryca przebije jakością obrazka (iso, dr) starą 18mp. Będzie kolejny dylemat: Fuji x10 czy Canon gx1?
same dylematy, a zdjęć nie ma kto robić
Aparat ciekawy, szkło trochę ciemne na długim końcu – ciekawe o ile się wysuwa.
Jak do kieszeni, trochę nieporęcznie. Z drugiej strony, ma wszystko czego można oczekiwać po "codziennym" aparacie.
14sto bitowy RAW też nieźle wróży.
750 Euro czyli 3300 zł - hmmm... cena nie rozpieszcza. Za to można już niezłe lusterko kupić. No cóż zobaczymy.
Rynkowo uważam że premiera sensowna. Myślę że może być dla wielu sensowną propozycją jako aparat zapasowy oraz podstawowy dla tych którzy chcą mieć dobry obrazek bez bawienia się w jakikolwiek system.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czy mi się wydaje, czy on jakby bardziej plastikowy w stosunku do G10, 11 itd.?
Obiektyw ciemny i krótszy. Mógłby się przynajmniej w końcu zaczynać od 24mm. Coś nie hula.
Bardzo fajny kompakt. Duża matryca, ładny wygląd i przyzwoite parametry.
Wszystko zależy od ceny ale już jest moim faworytem.
Powiem tyle wbrew temu co piszą inni mi się podoba jak cholera. Ale cena spadnie choć Gxx trzymały i trzymają i tak troche przy dużą cenę. Ciekawe jak wypadł by w porównaniu z nexe'm bo z tą ceną.
Czy jest gdzieś informacja jakie światło ma ten obiektyw przy jakiej ogniskowej? f/5.8 na długim końcu to nie bardzo kuszące, a f/2.8 na krótkim jak najbardziej. Pytanie jak szybko robi się ciemno???