do tego celu nada się też znakomicie sigma 105mm macro. za 1000-1200pln powinieneś nabyć. ma co prawda nieśpieszny af (brak usm) ale do focenia w studiu, na stole to zupełnie nieistotne.
aha, warto dodać, że jest ostra jak brzytwa![]()
do tego celu nada się też znakomicie sigma 105mm macro. za 1000-1200pln powinieneś nabyć. ma co prawda nieśpieszny af (brak usm) ale do focenia w studiu, na stole to zupełnie nieistotne.
aha, warto dodać, że jest ostra jak brzytwa![]()
Ostatnio edytowane przez jezyor ; 09-01-2012 o 09:26
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.com
po co kombinować skoro canonowskie 100macro jest naprawdę ok, w bardzo przyzwoitej cenie?
akurat w tego typie fotografii nie ma problemu ze szkłem. nie masz kasu 100mm macro, masz kasę 100mm L, albo 180mm, nie masz za dużo miejsca a chcesz focić coś większego to 60mm macro
C1D3-S35mm1.4
Bardzo proszę o tytułowanie wątków adekwatnie do zawartości.
Takie ogólne i niewiele mówiące tytuły utrudniają wyszukiwanie informacji.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
a to juz kwestia subiektywnej oceny, ale tez indywidualnych potrzeb i weza w kieszeni.
ja z Holandii, to waz w kieszenii za byle 10 EUR kasi![]()
ale nie no... przy tej roznicy w cenie oczywiscie Canon bedzie dla wielu dostatecznie atrakcyjny. punktem dla Tamrona moze byc wielkosc fizyczna i waga - ale w ww. zastosowaniach studyjnych jest to akurat bez znaczenia.
i trzeba wziac pod uwage to, ze do tego rodzaju zdjec AF wogole nie powinien byc uzywany. Tak samo przyslona od 5.6 najmniej (tamron jest raczej od F4 ostrzejszy nawet). Wiec po co wogole brac pod uwage Canona?
Ostatnio edytowane przez siudym ; 09-01-2012 o 15:38
Ostatnio edytowane przez dariuszsankowski ; 09-01-2012 o 15:49 Powód: Automerged Doublepost
C1D3-S35mm1.4