Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 91

Wątek: 24-70 L na aps-c

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Dla mnie to szkło miało całkowicie nieakceptowalną ostrość czy to na 50d czy na 5d2 na przysłonach 2.8-3.2 na ogniskowych 24-35. Robiłem po sprzedaży jeszcze raz podejście ale się poddałem.
    Wielu wybiera to szkło bo nie ma w Canonie praktycznie żadnej alternatywy. Jest jeszcze ciemniejszy 24-105 i praktycznie to wszystko.

Ps. Witaj na forum :smile:
    Dziękuję za powitanie. A 24-105, cóż – chciałem polubić to szkło jeszcze na 30d, ale dwa razy padła mi przysłona i dwa razy IS. Wiem, pech, ale po czymś takim trudno obiektyw polubić. Widać miał taką karmę

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Wielu wybiera to szkło bo nie ma w Canonie praktycznie żadnej alternatywy. Jest jeszcze ciemniejszy 24-105 i praktycznie to wszystko.
    Oczywiście. Oprócz:
    - wspomnianego EF 24-105/4
    - EF 24-85/3.5-4.5
    - EF 28-105/3.5-4.5
    - 28-135/3.5-5.6
    Sigm:
    - 24-60/2.8
    - 24-70/2.8
    Tamronów:
    - 28-75/2.8
    - zapowiedzianego niedawno 24-70/2.8
    i jeszcze kilku Tokin plus całej masy starych obiektywów o uniwersalnym zakresie spacerowym to faktycznie nie ma żadnej alternatywy
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Domyślnie

Miałem na myśli stajnię firmy Canon, i nadal podtrzymuję swoje zdanie ale myślę, że niedługo być może będą miło zaskoczony nowymi zapowiadanymi szkiełkami
    Ostatnio edytowane przez horak ; 24-02-2012 o 12:25

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

No dobrze, a w Nikonie jest? W Sony jest?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

pezetwpr -> Annie Leibovitz potrafi nawiązać niesamowity kontakt z osobami które fotografuje i wydobyć ich osobowość. Jak sobie radziła zanim to szkło powstało? Do naszych zastępczych dyskusji jej nie mieszajmy. Właściwie to wybór tego szkła świadczy właśnie o tym, że ona może robić zdjęcia czymkolwiek. :P

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    pezetwpr -> Annie Leibovitz potrafi nawiązać niesamowity kontakt z osobami które fotografuje i wydobyć ich osobowość. Jak sobie radziła zanim to szkło powstało? Do naszych zastępczych dyskusji jej nie mieszajmy. Właściwie to wybór tego szkła świadczy właśnie o tym, że ona może robić zdjęcia czymkolwiek. :P
    Chociaż nie do końca z tym się zgadzam, to mówię pas, bo niebezpiecznie zmierzamy w kierunku rozmowy z „Rejsu” o twórcy i tworzywie i robi się off top:wink:

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: 24-70 L na aps-c

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Też miałem podobny problem jakieś 2 lata temu. Kupiłem 24-70 do 40D i jakoś na kolana mnie nie powalił.(Miałem wcześniej Tamrona 28-75 i dużo lepszy nie był) Spodziewałem się super szkła a było bez szału. Miałem już sprzedawać szkło, ale poczytałem forum i kupiłem 5D. Dopiero wtedy zoom pokazał na co go stać. Było w końcu ostro i szeroko.
    No, ale w bliskiej przyszłości i tak zamieniłem je na 35/1.4
    Mam ten sam dylemat. Mam 50D. Obecnie posiadam obiektyw UWA EF-S 10-22. Teraz chciałbym coś standardowego. Myślałem o EF-S 17-55 lub EF 24-70L. Pomijając już fakt szerokiego kąta dla tych obiektywów na mniejszej matrycy (17 vs 24) nurtuje mnie inna kwestia - mianowicie jakość obrazka na 50D (matryca APS-C 15MPx). Czytałem opinie że 24-70L na tym aparacie nie jest ostry. Co mi więc po tej L-ce jeśłi jakość zdjęć będzie mydlana? Ma ktoś może ten obiektyw na 50D i mógłby coś na ten temat swoich spostrzeżeń napisać? Jeśli bowiem okazać by się miało, że na APS-C canona 50D obiektyw ten daje nieostry obraz, to wówczas wolałbym 17-55. Może kiedyś kupiłbym sobie FF ale to raczej dalsza przyszłość.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez jafrap Zobacz posta
    . Czytałem opinie że 24-70L na tym aparacie nie jest ostry.
    spotkałem się z tym
    dobrym rozwiązaniem jest tami ze światłem 2.8
    szkło sprzedawalne a jak przejdziesz na ff to wymienisz wszystko i tyle

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

U mnie 24-70 nie sprawdził się na dwóch 40d i dwóch 7d i to mimo kalibracji. 40d był kalibrowany w serwisie, a 7d w Reikan Focal. Zakres ogniskowych bardzo mi pasował, ale na zdjęciach przy 2.8 była totalna nieostrość, w serii potrafiły trzy zdjęcia z rzędu być nie ostre. Kupiłem Sigmę 17-50/2.8 z HSM i OS i jestem zachwycony.

Canon poszedł do znajomego i ten nie ma zarzutów. Może ma mniejsze wymagania, a może akurat z jego puszką obiektyw dobrze pracuje.

Coś już napisał

Używam tego obiektywu z 50 D i nie narzekam na nieostrość.
    Równie dobrze było z 1D Mk III.

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów