Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
ja bym kupił 17-55 + 85/1.8
To idź i kup. Nikt Ci nie broni. Jednak ciekawi mnie czy będziesz w stanie zagwarantować koledze tę wielką jakość o której wspominasz? Ciekawi mnie też do którego z kolegów będzie miał się zwrócić autor jak kupi FF. Czy któryś z was odkupi od niego to szkiełko?

Miałem tę samą sytuację. Wielu kolegów wytykało mi zakup 24-105 pod 50D. Sam byłem zdecydowany, bo spodziewałem się zakupu FF. Z jakiegoś powodu pełnej klatki nie kupiłem, ale 24-105L jednak w mojej stopce widnieje. Nie posłuchałem rzekomych "profi" tylko wybrałem się do sklepu, pomacałem, przestrzeliłem, a następnie w jednym ze sklepów internetowych dokonałem zamówienia.

Czy żałuję? Nie, szkło dzielnie mi służy i jestem z niego bardzo zadowolony. Michael_key, być może i masz rację, ale przesiadając się z kita daje się odczuć tę jakość obrazka.

Podstawowe pytanie do autora wątku: Czy próbowałeś swoim kiciakiem wykonywać zdjęcia na ogniskowej 24mm? Radzę pobawić się na tej ogniskowej i sprawdzić swoje kadry. Chociaż w moim przypadku nie miałem dostępu do kita (wywaliłem w pi***), to kilka miesięcy później dokupiłem 14/2.8 samyanga. W tym przypadku wziąłem go, bo pasuje pod FF.

W twoim przypadku masz dostęp do kita (prawda?) więc szeroki kąt zostaje w razie czego