Strona 11 z 105 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    Panowie używa ktoś z was pokrowców na obiektywy mocowanych do pasa? Tylko takich sztywnych, żeby można było szybko na weselu szkło wymienić. Najlepiej to by pasowały 2 obok siebie. W jednym 35l drugi pusty. W ten sposób można by szybko ściągnąć 85l z body wrzucić do pustego i założyć 35l.

Zna ktoś taki odel, żeby te szkiełka wchodziły bez problemu? Mogą wystawać byle by nie chciały wypaść
    Poczytaj posty miclesa w temacie podanym przez janmara.
    Lowepro ogólnie są masywne i ogromne + mało dopasowane pod szkła Canona z założoną osłoną. Ja wchodzę w sakwy ale ThinkTanka. Jeszcze nie wiem czy modular czy skin ale póki co skin jest dla mnie w przewadze.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    Panowie używa ktoś z was pokrowców na obiektywy mocowanych do pasa? Tylko takich sztywnych, żeby można było szybko na weselu szkło wymienić. Najlepiej to by pasowały 2 obok siebie. W jednym 35l drugi pusty. W ten sposób można by szybko ściągnąć 85l z body wrzucić do pustego i założyć 35l.

Zna ktoś taki odel, żeby te szkiełka wchodziły bez problemu? Mogą wystawać byle by nie chciały wypaść
    Boda Bag wygląda bardzo porządnie i przymierzam się do tego. Jedyny minus, że trzeba ściągać ze stanów no i oczywiście cena. Shootsac też jest przyzwoity ale to takie babskie trochę .

Domyślnie

Witam,

To mój pierwszy post na tym forum.
    Od niedawna jestem właścicielem 7D.
    W przyszłości chciałbym zająć się fotografią ślubną. W związku z tym proszę Was o pomoc w doborze obiektywów.
    W paczce otrzymałem EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
    Fundusze? Chyba jak każdy początkujący: skromne. Nie stać mnie na obiektywy po 4/5k
    Będę wdzięczny za wyrozumiałość i pomoc.

Domyślnie

ten zoomik to średnio do ślubów chyba że masz zamiar używać krótszego 'końca' .
    Dobrze mieć backup w postaci drugiego body. Natomiast z obiektywów dokupiłbym 28/1.8 lub 35/2, 85/1.8, lampę i powinno być ok - na start.
    Ostatnio edytowane przez d2i4d3k ; 18-01-2012 o 22:00

Domyślnie

Drugie body to dla mnie nierealna sprawa. Chyba że pożyczony nikon (innej opcji nie ma)
    Co do obiektywów czytam same pochlebne opinie o 85/1.8.
    Ale mimo wszystko czy na wesele nie powinienem mieć czegoś z zoomem? :-)

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Keram, jeśli chcesz iść w śluby to jednak powinieneś trochę doinwestować zestaw, chyba że chcesz mieć podobne zdjęcia jakie para może dostać od gości-wujków z lustrzankami itp. (chociaż zasze zdarzają się wyjątki). Dobrym zestawem dla Ciebie wydaje się Tamron 17-50 i 85 Canona 1.8. Ja zaczynałem od 30D i 17-55 2.8 i mile wspominam ten zestaw

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Poczytaj wątek http://www.canon-board.info/showthread.php?t=42 cz.I i II
    Case firmowe,zapinane.Sugeruję Lowepro np.Na stronch firmowych sa dane ,dedykacje ,wymiary.Dobrze w sklepie byłoby pomacać

Znam kolegę z forum który focąc ślub miał 14/2,8L w niezapiętym futerale.Schylił się..
    obiektyw nie nadawał sie do naprawy.
    Kurcze ponad 350 stron Tak jednym zdaniem co mam wpisać w google żeby takie systemy z pasem znaleźć ?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keram Zobacz posta
    Witam,

To mój pierwszy post na tym forum.
    Od niedawna jestem właścicielem 7D.
    W przyszłości chciałbym zająć się fotografią ślubną. W związku z tym proszę Was o pomoc w doborze obiektywów.
    W paczce otrzymałem EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
    Fundusze? Chyba jak każdy początkujący: skromne. Nie stać mnie na obiektywy po 4/5k
    Będę wdzięczny za wyrozumiałość i pomoc.
    Wg mnie zmiana posiadanego szkła na Tamrona 17-50 z lub bez VC.
    Do tego stałka 50mm 1.4, błysk na sankach w body i ewentualnie Canona 85mm 1.8.
    Na początek jest dobrze.

Domyślnie

Absolutnie nie chcę być porównywany z wujkami :-).
    Dzięki za info. Te dwa obiektywy to 3k więc myślę że sa dla mnie w jakiejś niedalekiej perspektywie osiągalne.
    Będę nadal obserwować ten wątek.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keram Zobacz posta
    Absolutnie nie chcę być porównywany z wujkami :-).
    Dzięki za info. Te dwa obiektywy to 3k więc myślę że sa dla mnie w jakiejś niedalekiej perspektywie osiągalne.
    Będę nadal obserwować ten wątek.
    Znam przypadek, kiedy wujek (fotoreporter, miał piątkę i Elki), został wygoniony se strefy przy ołtarzu, bo "profi" obsługujący tanim sprzętem pierwszą komunię wzięli go za konkurencję. Założył 300, cyknął parę fotek siostrzenicy z dystansu i potem rodzice koleżanek małej pytali, czy przypadkiem nie ma też ich pociech na karcie. Dobrze być takim wujkiem.
    Rozum jest rzeczą najsprawiedliwiej wśród ludzi podzieloną, bo nie spotkałem nikogo, kto by się uskarżał, że ma go za mało
    Wg Kartezjusza

Strona 11 z 105 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów