Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Mieszany widok

Miasto
    wroclaw

Domyślnie zakup 7 D

hmm nawet nie watpie iz kolega ma racje
    obawiam sie iz dzis przy zakupie 5 DII okaze sie iz zmuszony zostane i tak do zakupow-obiektywy ,a tu pustka w kieszeni a prawde mowiac czy nie warto poczekac i przejsci w 5DIII jak jedno body -szybkie dobre iso ..
    a do tego czasu pewnie nie tak predko
    zastanawiam sie jak wypada 7D na tle 40 D przy iso 3200 ,czy ktos z kolegow ma takie doswiadczenie??
    generalnie przy dobrych warunkach jakosci 5 DII az tak nie miazdzy wiec jesli 80-90 % fotek wykonuje w dobrych warunkach i sam decyduje czy robic to czy jest sens ekonomiczny napalac sie na ta pelna klatke ????

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corse Zobacz posta
    generalnie przy dobrych warunkach jakosci 5 DII az tak nie miazdzy wiec jesli 80-90 % fotek wykonuje w dobrych warunkach i sam decyduje czy robic to czy jest sens ekonomiczny napalac sie na ta pelna klatke ????
    tak piszą Ci, który z tą puszką nie mieli za wiele wspólnego. A nawet jeśli byłaby to prawda to jakie warunki dominują w reportażu ślubnym?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Ja dzisiaj miałem debiutancki reportaż parą 5DmkII - 5DmkI. Dzięki temu po raz pierwszy tak naprawdę pracowałem na dwa body, bo wcześniej 40D praktycznie nie wyciągałem z torby. Wyświetlacz w 5DmkI jest bardzo kiepski i tak naprawdę nie bardzo wiedziałem czego się spodziewać, ale po zrzuceniu plików na komp, japa cieszyła mi się przez pół godziny. Autofokus pierwszej piątki w trudniejszych warunkach rzeczywiście nie jest najłatwiejszy do okiełznania, ale zdjęcia ta stara, bądź co bądź, maszyna robi piękne. Dziś wiem, że to były jedne z lepiej wydanych pieniędzy w ostatnim czasie, choć za niedługo czeka mnie wymiana migawki...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    Autofokus pierwszej piątki w trudniejszych warunkach rzeczywiście nie jest najłatwiejszy do okiełznania
    Znaczy się w 5DII AF jest odczuwalnie lepszy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stafford Zobacz posta
    Znaczy się w 5DII AF jest odczuwalnie lepszy?
    Moim zdaniem tak. Inna sprawa, że na II miałem 24L, a na I 85/1.8.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Witam szybkie pytanie
    Mam zestaw canon 40D , lampy 580exII i 430ex II , canon 50 mm 1.4 , Tamron 17-50 2.8f , w Czerwcu kupuje na 100% z USA Canon 5D mark II za coś około 5300zł-6000zł . (Dodam że pierwszy raz będę miał do czynienia z pełną klatką ) na pewno też chce kupić canon 85mm 1.8 na allegro chodzą po około 1500zł więc kwestia tego zakupu nie będzie rozważana pod względem czy warto czy nie , poprostu chcę mieć.
    i tu pytanie o kolejne szkło . Jako że Tamrona nie założe na 5D mark II tzn pasować będzie ale podobno kiepsko wychodzi to połączenie, myślę nad canonem 16-35mm 2.8 lub stałką 24. 1.4 czy też 35 1.4 Sprzęt będzie służył do ślubów jak temat wskazuje. Moje pytanie jest takie czy lepiej kupić zmienno ogniskowy 16-35 czy może zdecydować się na stałki 24 lub 35 . Gdzieś znowu czytałem wypowiedź jednej osoby że 16-35 to za szeroko . Do tej pory miałem 17-50 Tamrona na 40D i jakoś sobie ten zestaw radził. Nie wykluczam za rok dokupić coś jeszcze w granicach do 5tyś. ale mówię raczej w tej sytuacji o kupnie jakiegoś dodatkowego obiektywu. Dodam tylko że nie interesuje mnie coś z zakresu 200mm . Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
    Canon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    tak piszą Ci, który z tą puszką nie mieli za wiele wspólnego. A nawet jeśli byłaby to prawda to jakie warunki dominują w reportażu ślubnym?
    Dokładnie tak piszą ci co nie mieli wiele wspólnego z FF, sam długo używałem 40d,50d uważając ,że nic mi więcej nie trzeba A pierwszy kontakt z pełną klatką miałem dopiero jak kupiłem sobie body 5dmk2 i wtedy spojrzenie mi się diametralnie zmieniło, żałowałem ,że wcześniej nie kupiłem 5dmkI nawet kosztem szklarni
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corse Zobacz posta
    szkoda, że dopiero teraz się dowiaduję po co ja tyle kasy wtopiłem w wymianę sprzętu - chyba mam coś z oczami (musiałem)

Pożycz mkII i sam sprawdź
    są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Uprawnienia umieszczania postów