Strona 45 z 105 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Najważniejsze jest zdobycie doświadczenia, opanowanie własnego sprzętu też jest ważne. Aparat na dobrą sprawę mało istotny aczkolwiek poprawia pracę Kwestia stałka czy zoom, zrób kilka wesel jednym kilka wesel drugim i sam zobaczysz co lepiej Ci pasuje. Ja używam tylko i wyłącznie stałek, lammpy bardzo rzadko. Jeśli jest mocno ciemna sala wtedy owszem lecz też trzeba mieć umiar i wiedzieć kiedy błyskać. Nie ma jednego przepisu na parametry, co robić , jak i kiedy, tego trzeba się nauczyć i wyćwiczyć
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Jestem świadomy że nie da się wykonać wesela na jednym "ustawieniu". Jeżeli pytanie do mnie to ogólnie poruszam się zoomem póki co Tamron 17-50 Canon 28-105 i 50. Taka w.g dobra podstawa na początek nie mam jakoś specjalnie szeroko oraz dużym zoomem się nie posługuje. Ogólnie to wielkie dzięki, że ktoś w ogóle się zmusił do przeczytania mojej litanii :-P
    Ostatnio edytowane przez Pumba_ ; 04-03-2012 o 01:58
    Wciąż się uczę!

Domyślnie

Zdecydowałam się na 35 1.4L.
    Będę wdzięczna za linki do stron lub zdjęć ze ślubu/wesela wykonanych tym obiektywem

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Myślę, że w każdym lepszym PF ślubnym w googlach znajdziesz kadry z tego szkiełka, o ile ktoś nie usuwa exifów oczywiście...

Przykładowy kadr odemnie, f/1.6 z tego co pamiętam...

Pozdrawiam, Krzysztof

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pumba
    Jestem świadomy że nie da się wykonać wesela na jednym "ustawieniu".
    Jak nie, jak tak
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    No to chciałbym zobaczyć zdjęcia z tego jednego ustawienia, pierwsze słyszę, aby zrobić całą impreze na sztywnych parametrach
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    Czy aby to najlepszy przykład wykonania reportazu slubnego? Pytam, bo się nie znam na artyźmie garmażeryjnym
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Piękna fotografia i śliczne portfolio
    Poproszę jeszcze jakieś przykłady. Może z ceremonii ?
    Zastanawiam się, czy dla ceremonii zaślubin nie będzie odpowiedniejsza ogniskowa 50mm. 35 dla bardziej szerokiego kadru (ujęcie całego ołtarza itp)
    Ostatnio edytowane przez migawkanatalia ; 05-03-2012 o 14:06

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy aby to najlepszy przykład wykonania reportazu slubnego? Pytam, bo się nie znam na artyźmie garmażeryjnym
    Trochę się jednak na artyzm wysilił. Młodzi musieli być bardzo zadowoleni.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez migawkanatalia Zobacz posta
    Myślę nad tym aby używać tylko "stałek". Niestety chciałabym fotografować tylko na 5d (posiadam tylko jeden egzemplarz a jako zapas posiadam 50d). Kiedyś widziałam, jak fotograf używał tylko jednego body - zmieniając obiektyw (posiadał dwa podczas ślubu) jeden zawsze wkładał do sakwy umieszczonej na pasie. Czy to może być wygodne i bezpieczne? Jeśli pas i sakwy to jakie/jakiej marki? :-) W ostateczności może lepiej zakupić zoom 24-70 2.8....
    Pewnie, że jest wygodnie o ile nabierzesz wprawy przed imprezą.
    Z czasem zmiana szkła to 3 sekundy - wyjmujesz nowe, odpinasz 'stare' z body, podpinasz nowee, chowasz odpięte. Są różne techniki, trzeba wypracować swoję.
    Sam noszę dwa body i na jednym zdarza sie przepinać szkła (mając drugie na ramieniu). Na pasie mam newswear'owe sakwy/pouche.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Pumba_ Zobacz posta
    Ogólnie to dzięki, że chciało Ci się litanie przeczytać moją.

Nie do końca o to mi chodziło. Myślałem, że na forum jest jakaś darmowa wiedza. 380EX nie ma obrotowej głowicy i czasami jest problem jak błysnąć. Nie będę was już męczył. Czyli trzeba ćwiczyć. Przydadzą się te wesela. Może w końcu uzbieram na lepsze body
    Możesz zrobić coś takiego na taśmie velcro i odpowiednio obracać.
    A co do zdjęć na zewnątrz to przyda Ci sie osoba, która zapozna się z blendologią i będzie doświetlać to, co fotografujesz.
    Ostatnio edytowane przez sebfoto ; 05-03-2012 o 15:02 Powód: Automerged Doublepost
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Strona 45 z 105 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów