Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
Spadek zlecen jest i to nie tylko u mnie.
Moi znajomi mówią także, że jest spadek zleceń.
Ja też takowy zaobserwowałem ale za to nadrobiłem większą ceną.
Poza tym dwóch zleceń sam odmówiłem wykonania.

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
Klient przychodzi do mnie po zdjęcia a nie po to aby dowiedzieć się jakim sprzętem fotografuje, dla niego wazny jest efekt końcowy a dla mnie to że po wykonaniu zlecenia wychodzi bardzo zadowolony i poleca mnie innym.
A tutaj też tak myślałem poniekąd. Nigdy nie opowiadam o sprzęcie, chyba, że dostanę takie pytanie (co ostatnio często się zdarza np. czy mam drugi aparat i jaki ogólnie sprzęt itd.)
A teraz mam przykład sprzed tygodnia. Para wahała się bardzo między mną i jeszcze jednym fotografem. Cena praktycznie ta sama, zdjęcia się im podobały tu i tu. Jak się dowiedziałem przy podpisywaniu umowy. Szalkę ostatecznie przechylił brat młodego który trochę tak amatorsko fotografuje.
Młody wiedział z targów, że mam 2x5D2 (jedną widział a pytał się czy mam drugi to powiedziałem, że tak mam taki sam) i widział 35L. Tamten drugi miał 7D i 17-55. Brat stwierdził, że jak się nie mogą zdecydować bo w obu przypadkach zdjęcia im się bardzo podobają i cena ta sama to niech wezmą mnie bo mam lepszy sprzęt
No ale to marginalny przypadek raczej ciekawostka