Strona 15 z 96 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saVius Zobacz posta
    Panowie proszę wróćcie do wypowiedzi nt sprzętu a nie rynku, bo on rządzi się swoimi prawami i tak było jest i będzie że będą pseudo-ślubniaki za 300 jak i ślubniaki za 6,000 i więcej, należy nad tym tylko ubolewać a jak ubolewać to w innym temacie, mnie bardziej interesuje sprzęt.
    Ale to właśnie pseudo-ślubniaki najbardziej ekscytują się sprzętem, licząc, że za nich zrobi wszystko
    Rozum jest rzeczą najsprawiedliwiej wśród ludzi podzieloną, bo nie spotkałem nikogo, kto by się uskarżał, że ma go za mało
    Wg Kartezjusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4bert Zobacz posta
    Ale to właśnie pseudo-ślubniaki najbardziej ekscytują się sprzętem, licząc, że za nich zrobi wszystko
    no to już wszystko jasne skąd 1000 stron starego tematu
    są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Chyba nie po to zakładał ktoś nowy wątek, żeby znowu pitolić o tym samym. Ten temat zostawmy w części I a tu raczej pogadajmy o sprzęcie, bo posty powoli nikną w tym bełkocie

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

ALe o sprzęcie też nie ma co gadać bo już wszystko zostało dawno napisane Ile można wałkować jeden i ten sam temat co do ślubów? Jak ktoś nie wie znaczy że ślubniaki nie dla niego i nie dojrzał do tego aby je wykonywać Pitolenie czy lepsze jabłko czy gruszka jest MZ bez sensu ale jak widać pisac można wiele
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Oj można :-)

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Żadna dla mnie konkurencja bo do mnie przychodzi klient który wie co dostaje i ile to kosztuje. Tyle w temacie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Żadna dla mnie konkurencja bo do mnie przychodzi klient który wie co dostaje i ile to kosztuje. Tyle w temacie
    Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Szara strefa - w naszym fachu chyba nikt jej nie lubi. Poniekąd nie mamy na nią wpływu jednakże może klientów uświadamiać choć trzeba ostrożnie. Spadek zleceń odczułem i myślę, że nie tylko ja. Fotoziutek zrobi za 300 zł całośc za 600 z filmowaniem więc dlaczego Panu mamy zapłacić 3 razy więcej? Takie jest podejście ludzi i z tym trzeba "walczyć" chyba najmocniej
    Ale jak napisałeś wcześniej spadek zleceń masz, czy już jednak nie ?
    Rynek to weryfikuje , z tym się z Tobą zgodzę.
    Przeinwestowanie w sprzęt nie robi z nikogo profesjonalisty, a tym bardziej cena z kosmosu na podstawie posiadanych szkieł i chęci zakupu kolejnego po każdym zleceniu.

A wracając do tematu do wykonania ślubu nie potrzeba sprzętu za nie wiadomo jakie pieniądze, wbrew panującej tutaj opinii. Ważne aby umieć wykorzystać możliwości tego co się posiada i to klienci zweryfikują sami.
    Ważne jest podejście do klienta i finał końcowy, nie sprzęt (jako narzędzie dostarczenia usługi)

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Ale jak napisałeś wcześniej spadek zleceń masz, czy już jednak nie ?
    Rynek to weryfikuje , z tym się z Tobą zgodzę.
    Przeinwestowanie w sprzęt nie robi z nikogo profesjonalisty, a tym bardziej cena z kosmosu na podstawie posiadanych szkieł i chęci zakupu kolejnego po każdym zleceniu.

A wracając do tematu do wykonania ślubu nie potrzeba sprzętu za nie wiadomo jakie pieniądze, wbrew panującej tutaj opinii. Ważne aby umieć wykorzystać możliwości tego co się posiada i to klienci zweryfikują sami.
    Ważne jest podejście do klienta i finał końcowy, nie sprzęt (jako narzędzie dostarczenia usługi)
    Spadek zlecen jest i to nie tylko u mnie. Przeinwestowanie to bardzo powrzechne zjawisko w PL gdzie kazdy musi miec same Lki w plecaku i najlepsze body bo już niczym innym nie da się zdjęc robic Dlatego ja nadal mam 5D a nie nowsze "zabawki" bo do tego co fotografuje w zupełności mi wystarcza aczkolwiek przydałoby sie wyższe ISO ale nie płacze z tego powodu. Klient przychodzi do mnie po zdjęcia a nie po to aby dowiedzieć się jakim sprzętem fotografuje, dla niego wazny jest efekt końcowy a dla mnie to że po wykonaniu zlecenia wychodzi bardzo zadowolony i poleca mnie innym.

Uzależniony

Domyślnie

Przepraszam ale nie mogę pojąć o co Ci chodzi z tym przeinwestowaniem. Z całym szacunkiem ale co Ci do tego kto czym fotografuje. Ma ktoś kaprys kupić dobre lustro na śluby + zestaw L, stać go na to, to jego sprawa. Tak jak napisał kolega firtiris lepszy sprzęt ułatwia pracę więc jeśli kogoś stać to nie wiem w czym problem. Rowy można kopać szpadlem ale i koparką.

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Przepraszam ale nie mogę pojąć o co Ci chodzi z tym przeinwestowaniem. Z całym szacunkiem ale co Ci do tego kto czym fotografuje. Ma ktoś kaprys kupić dobre lustro na śluby + zestaw L, stać go na to, to jego sprawa. Tak jak napisał kolega firtiris lepszy sprzęt ułatwia pracę więc jeśli kogoś stać to nie wiem w czym problem. Rowy można kopać szpadlem ale i koparką.
    Nie ja zaczałem temat przeinwestowania poza tym ja mam czym fotografować i nie muszę/nie chce na okrągło pisać jedno i to samo bo ktoś prostych rzeczy nie rozumie. Nie obchodzi mnie kto czym robi zdjęcia ale odniosłem sie do poprzedniej wypowiedzi.Jak lubicie pisać o dupie marynie proszę bardzo. Tyle w temacie.

Strona 15 z 96 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów