Strona 14 z 105 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Szara strefa - w naszym fachu chyba nikt jej nie lubi. Poniekąd nie mamy na nią wpływu jednakże może klientów uświadamiać choć trzeba ostrożnie. Spadek zleceń odczułem i myślę, że nie tylko ja. Fotoziutek zrobi za 300 zł całośc za 600 z filmowaniem więc dlaczego Panu mamy zapłacić 3 razy więcej? Takie jest podejście ludzi i z tym trzeba "walczyć" chyba najmocniej
    To może inaczej, dlaczego uważasz że Ci tani nie płacą podatków, zus'u itd ?
    Wystarczy być na etacie, pozostaje tylko zdrowotny do zapłacenia, a działalnością zajmować się poniekąd w weekendy bez parcia na zysk, co najwyżej generując zyski na rozbudowę sprzętu. I nie koniecznie za jedno zlecenie brać równowartość którejś z eL'ek.

Walczyć to trzeba z ceną litra paliwa i jakoś chętnych do tej walki nie ma

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    To może inaczej, dlaczego uważasz że Ci tani nie płacą podatków, zus'u itd ?
    Wystarczy być na etacie, pozostaje tylko zdrowotny do zapłacenia, a działalnością zajmować się poniekąd w weekendy bez parcia na zysk, co najwyżej generując zyski na rozbudowę sprzętu.
    nie podajesz swojego wieku, ale sądze ze młody jestes;-) ja wlasny "biznes" prowadze juz blisko 20 lat i wiem że 9 na 10 tych etatowych pracowników nie opłaca nalezności z tych wekendowych dochodów
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    nie podajesz swojego wieku, ale sądze ze młody jestes;-) ja wlasny "biznes" prowadze juz blisko 20 lat i wiem że 9 na 10 tych etatowych pracowników nie opłaca nalezności z tych wekendowych dochodów
    A dziękuję, młody duchem zawsze
    każdy niech ocenia wg. siebie ale to nie temat tego wątku.
    odniosłem się tylko do wrzucania wszystkich do jednego wora, ale kij ma dwa końce, a uprawianie czarnego marketingu nie jest kluczem do sukcesu.

Dobry fotograf wybroni się nie tym co posiada w torbie, tylko zadowolonym klientem, który przyciągnie kolejnego. Ale jak zlecenia się kończą to winę szuka się u innych, nie u siebie.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Szara strefa - w naszym fachu chyba nikt jej nie lubi. Poniekąd nie mamy na nią wpływu jednakże może klientów uświadamiać choć trzeba ostrożnie. Spadek zleceń odczułem i myślę, że nie tylko ja. Fotoziutek zrobi za 300 zł całośc za 600 z filmowaniem więc dlaczego Panu mamy zapłacić 3 razy więcej? Takie jest podejście ludzi i z tym trzeba "walczyć" chyba najmocniej
    Przez wzgląd na wasze odczucia estetyczne nie pokażę zdjęć ze ślubu, jakie zrobił polecany przez USC młodzieniec z Wrocławia. Podobno był tani ale Alfę 350 na pewno pierwszy raz trzymał w ręku. Niestety, dostępność sprzętu i brak kosztów labu namąciła ludziom w głowach. Uczą się na cudzych ślubach, instrukcji nikt nie czyta i jeśli o coś pytają na forach, to jaki aparat/kamkorder jest najlepszy dla profesjonalisty, byle był jasny i robił na auto. Stąd takie "promocyjne" ceny i żałosna jakość. A klienci najpierw połaszczą się niską cenę. potem płaczą.
    Rozum jest rzeczą najsprawiedliwiej wśród ludzi podzieloną, bo nie spotkałem nikogo, kto by się uskarżał, że ma go za mało
    Wg Kartezjusza

Domyślnie

wracając do tematu "sprzęt do ślubów'
    warto kupić C 20 2,8 do małych pokoi i kościołów? Jak sie sprawuje (o ile go ktoś ma). Mam 17-40 ale to cieeemne a na 16-35 trochę mnie nie stać :/
    są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

20/2.8 też jest ciemne.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków / Horyniec-Zdrój

Domyślnie

Panowie proszę wróćcie do wypowiedzi nt sprzętu a nie rynku, bo on rządzi się swoimi prawami i tak było jest i będzie że będą pseudo-ślubniaki za 300 jak i ślubniaki za 6,000 i więcej, należy nad tym tylko ubolewać a jak ubolewać to w innym temacie, mnie bardziej interesuje sprzęt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    20/2.8 też jest ciemne.
    ale zawsze to "trochę" jaśniej
    chodzi mi bardziej o "właściwości" tego szkła

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saVius Zobacz posta
    Panowie proszę wróćcie do wypowiedzi nt sprzętu a nie rynku, bo on rządzi się swoimi prawami i tak było jest i będzie że będą pseudo-ślubniaki za 300 jak i ślubniaki za 6,000 i więcej, należy nad tym tylko ubolewać a jak ubolewać to w innym temacie, mnie bardziej interesuje sprzęt.
    Ale to właśnie pseudo-ślubniaki najbardziej ekscytują się sprzętem, licząc, że za nich zrobi wszystko
    Rozum jest rzeczą najsprawiedliwiej wśród ludzi podzieloną, bo nie spotkałem nikogo, kto by się uskarżał, że ma go za mało
    Wg Kartezjusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4bert Zobacz posta
    Ale to właśnie pseudo-ślubniaki najbardziej ekscytują się sprzętem, licząc, że za nich zrobi wszystko
    no to już wszystko jasne skąd 1000 stron starego tematu

Strona 14 z 105 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów