Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    5d1 jakoś nie powala szczególnie jakością wysokiego iso podobnie zresztą jak 50d
    Może i nie powala, ale jest inne. Wyciąganie iso 1600 z 50d a z 5d to różne bajki. Bajka z 5d1 jest o wiele ładniejsza i przyjemniejsza.
    Miałem 350d, 50d i wiem co mówię. Lepiej i prościej obrabia się z 5d1. Z perspektywy czasu obrazek z 350d z takim 85/1,8 czy 50/1,8 czy 50/1,4 był ładniejszy od tego z 50d. Kolory były bardziej "takie naturalne". 50d jakoś pomimo bajerów rozczarowało mnie obrazkiem. Ze ślubów w rodzinie zdjęcia z tego body i iso1600 to był koszmar do wyciągania i obróbki. Z 5d pomimo, że to zabytek to obrazek jest o dwa nieba ładniejszy.
    Nie wiem czemu tu wszyscy boją się tego staruszka 5d. Bo migawka?. Bo ma rysy na obudowie?
    Jak ludzie kupują strucle na giełdzie samochodowej spawane z dwóch za 20-30kPLn to uważają że maj igh-end. Tu głównie migawka może siąść za parę złotych (ok 800-1000) i komora lustra (wymiana za free). Reszta to już wypadek losowy i chyba bardzo sporadyczny.

Na aukcjach jest pewnie sporo sprzętu obecnie od amatorów fascynatów niż kotleciarzy, więc w czym problem?

pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Nie wiem czemu tu wszyscy boją się tego staruszka 5d. Bo migawka?. Bo ma rysy na obudowie? ...
    Ja się nie boję I w przyszłym tygodniu powinien już takowy u mnie być ;-) Dzięki za podjęcie dyskusji i naprowadzenie na dobry kierunek.
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Uprawnienia umieszczania postów