Strona 86 z 105 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

sam rozważam dokupienie jeszcze 14mm od samyanga na kilka szerszych strzałów bo do reszty wystarcza mi 35/2, tylko na początek z chęcią bym sobie pożyczył na kilka godzin ten obiektyw od kogoś z W-wa bądź okolic.
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    Micles - jak sprawuje się ten samyang?
    To jest pytanie do złej osoby
    Sprawuje się dobrze póki się go nie zepsuje, w czym akurat Micles ma u mnie mistrza (W przeciągu półtorej roku zajechać 3 Samyangi - 2 swoje i 1 mój to trzeba umieć )
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    To jest pytanie do złej osoby
    Sprawuje się dobrze póki się go nie zepsuje, w czym akurat Micles ma u mnie mistrza (W przeciągu półtorej roku zajechać 3 Samyangi - 2 swoje i 1 mój to trzeba umieć )
    Ale zajechał, bo umie zajeżdżać, czy zajechał, bo samyangi się łatwo zajeżdża?

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    Ale zajechał, bo umie zajeżdżać, czy zajechał, bo samyangi się łatwo zajeżdża?
    Samyang ma lekko wystającą tylną soczewkę (Przednią w sumie też) co przy traktowaniu sprzętu przez Miclesa się po prostu nie sprawdza Mi się udało moje soczewki utrzymać w stanie nienaruszonym przez 1,5 roku. Pożyczyłem Miclesowi i już się coś pojawiło z tyłu. Jeszcze bym przeżył ale się okazało, że zepsuł coś tak, że z jednego brzegu muszę nastawić ostrość na 1m żeby było ostro a z drugiego na 0,5m (na 2.8 na ścianę która znajduje się ok. 1m od aparatu ). Nie wiem gdzie i jak nim przygrzmocił bo sam nie wie No ale zobowiązał się albo naprawić albo kupić nowego na swój koszt - więc liczę, że będzie słowny
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

albo kupić nowego na swój koszt - więc liczę, że będzie słowny
    Pytanie, czy doniesie w całości, ze sklepu...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Dobrze.

Jak dla mnie 16-35 jest za ciemny, lepiej wybrać 35L + coś szerszego 2.8, i po raz kolejny : Jak dla mnie coś szerszego 2.8 = Samyang 14 2.8, inne szkła przegrywają ostrością, albo ceną. Nie będzie brakowało środka, o 24L obaj marzymy jak o zachciance, a nie jak o kolejnym must-have
    OK dzięki w takim razie za radę, więc zaczynam teraz myśleć zamiast o 16-35 o 35L 1.4F Dla pewności pójde do fotojokera aby dali mi do wypróbowania szkiełka w salonie i ewentualnie może to rozwieje moje wątpliwości.
    Nie mniej jednak dziękuje za rady . A i mam kolejne pytanie czy jako iż 35L to dość drogi obiektyw to logiczne jest i sensowne zakładanie jakiegoś filtra aby zadbać o szkło to czy tak samo ma się sytuacja w przypadku Samyanga czyli no fisheye-a chodzi mi czy na to rybie oko są filtry a jeśli są to czy się opłaca zakładać ? To ostatnie pytanie i już nie męczę szanownych kolegów
    Canon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itp

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ja mając 50 kupiłbym 24, ale pewnie dlatego, że lubię 50mm jako standard, 24 na weselu sprawdza się super, szerokie, jasne, ostre szkło= fajne dynamiczne kadry.
    35mm oczywiście też jest super tak jak micles pisał podstawa do repo, ja akurat z 24 często kadruję 35 już szerzej nie dam rady (wiem ma to swoje wady i zalety),

zaczynając w ślubniakach i robiąc stałkami raczej nie porywałbym się na dużą ilość szkieł
    najpopularniejsze zestawy to pewnie:
    35+85(ew 100) + nie koniecznie ale coś szerszego się przyda i tu własnie S14
    24 (twoje 50) 85(100)
    każdy pewnie wybiera ten w którym jest szkło o ulubionej ogniskowej

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez floyd26 Zobacz posta
    OK dzięki w takim razie za radę, więc zaczynam teraz myśleć zamiast o 16-35 o 35L 1.4F Dla pewności pójde do fotojokera aby dali mi do wypróbowania szkiełka w salonie i ewentualnie może to rozwieje moje wątpliwości.
    Nie mniej jednak dziękuje za rady . A i mam kolejne pytanie czy jako iż 35L to dość drogi obiektyw to logiczne jest i sensowne zakładanie jakiegoś filtra aby zadbać o szkło to czy tak samo ma się sytuacja w przypadku Samyanga czyli no fisheye-a chodzi mi czy na to rybie oko są filtry a jeśli są to czy się opłaca zakładać ? To ostatnie pytanie i już nie męczę szanownych kolegów
    W FJ to popstrykasz co najwyżej 3min (no chyba, że u Ciebie obsługa inna bo ja jak pstrykałem 24L to koleś się na mnie tak patrzył, że czułem się niechciany :P mimo, że na ladzie zostawiłem swoje 35L)
    Na Samyanga filtra nie założysz. Ja na 35L nie mam bo mi się coś zdaje, że z filtrem ma ciut gorsze osiągi. Poza tym w 35L z przodu chyba nie ma soczewki tylko szybka ochronna (tak mi się wydaje z obserwacji ), więc podejrzewam, że ew. wymiana nie jest aż tak bolesna Ale tutaj to jak chcesz. Ja mam filtr tylko na 70-200 ale to też dlatego, że znajomy jak raz pożyczył to kupił żeby mu krzywdy nie zrobić no i już mi zostawił
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poza tym w 35L z przodu chyba nie ma soczewki tylko szybka ochronna (tak mi się wydaje z obserwacji )
    Poszperałem i jednak dementuję - od frontu są normalne soczewki.
    Tylko supertelasy mają od frontu ochronną szybkę (ale nie te nowe w wersji II)
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 24-04-2012 o 21:19 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ja pstrykalem ile chcialem wlasnie 24L. :-)

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ja pstrykalem ile chcialem wlasnie 24L. :-)
    Nie wiem może źle mi z oczu patrzy

Strona 86 z 105 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów