Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Mieszany widok

Domyślnie

Przechodził ktoś z 5d na 1d (ogólnie aps-h) ? Cały czas się zastanawiam nad zmianą. Doszedłem do wniosku, że wolę chyba mieć pewniejszy aparat (tj. af + fps) w ciemniejszych miejscach kosztem niewielkiej utraty jakości zdjęć. Czy ktoś już tak przechodził ? Ewentualnie jakie wnioski ? AF w niektórych kościołach zwyczajnie nie wyrabia bez założenia lampy, a nie po to się kupuje lekkie stałki, żeby lampę dokładać do tego. Docelowo celuję w 1dsmk2, ale póki co nie moja półka cenowa

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franek kimono Zobacz posta
    Tez miałem kiedyś 40D i po przejściu na 5D rzeczywiście doznałem szoku. Myślałem jednak, ze nowe matryce w 7D jakoś lepiej się sprawdzają od tej w 40D
    Nie ma tu na tym forum Poznaniakow???
    Jest sporo:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=24833
    Tylko nie wiem kto ma 7D

Cytat Zamieszczone przez naras Zobacz posta
    Przechodził ktoś z 5d na 1d (ogólnie aps-h) ? Cały czas się zastanawiam nad zmianą. Doszedłem do wniosku, że wolę chyba mieć pewniejszy aparat (tj. af + fps) w ciemniejszych miejscach kosztem niewielkiej utraty jakości zdjęć. Czy ktoś już tak przechodził ? Ewentualnie jakie wnioski ? AF w niektórych kościołach zwyczajnie nie wyrabia bez założenia lampy, a nie po to się kupuje lekkie stałki, żeby lampę dokładać do tego. Docelowo celuję w 1dsmk2, ale póki co nie moja półka cenowa
    Skoro 1ds2 to nie ta półka cenowa to jaką jedyne chcesz kupić?
    mkIIN? - staroć. 1d3? No może ale tu bym się zastanawiał czy nie lepiej 5D2 jednak.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naras Zobacz posta
    AF w niektórych kościołach zwyczajnie nie wyrabia bez założenia lampy, a nie po to się kupuje lekkie stałki, żeby lampę dokładać do tego.
    Nie wiem co masz na mysli ciemny kościół ale ja nie mam problemów z uzywaniem 5D z jasnymi stałkami w ciemnych kościołach czy nawet salach. Lampy nie zakładam aby poprawić sobie działanie AF, tym bardziej, że moje podstawowe szkło to Sigma 50/1,4 HSM
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uprawnienia umieszczania postów