50d będziesz używał tylko do piłki ręcznej i koszykówki. Resztę będziesz walczył piątką, bo (jak dla mnie) jest przepaść jakościowa pomiędzy tymi sprzętami.

7d jeszcze nie obczajałem aż na tyle, żeby powiedzieć jak wygląda w stosunku do 5d2, ale podejrzewam, że byłoby lepiej. Jednakże w twojej sytuacji zastanawiałbym się chyba prędzej nad jakąś używaną jedynką, żeby mieć reporterskiego woła roboczego i na warunki atmosferyczne/etc w stylu "gdzie piątka nie pójdzie tam jedynkę pośle".

Fish już chyba ludziom przeszedł z mody, ostatnio rzadko kiedy trafiam na fajną galerię ślubną z fotami z fisha, ale jak musisz...

50 1.8 może zostać, strasznie lekkie, strasznie małe, strasznie tanie, a czasami przydatne. Żałuję że swoją sprzedałem i będę polował na jakiś egzemplarz za 150zł w najbliższym czasie

85 1.8 jak najbardziej

70-200 jak najbardziej

28-70 - standardowo polecam zamiast tego 35L.

Z szerokim jest problem, bo albo jest C14 za chyba 9koła, albo jest 17-40 ze światłem 4.0, albo nie-Canony które też zaczynają się "tylko" od 17, albo manualny Samyang, który jest wg mnie najlepszą opcją.