To tak jak moja 30 leży już z rok nie użyteczna... a przekręcanie słoików robi się męczące ... to czas zacząć szukać 5D![]()
To tak jak moja 30 leży już z rok nie użyteczna... a przekręcanie słoików robi się męczące ... to czas zacząć szukać 5D![]()
CO ZA LUDZIE !!!
5DII / 5D / S 14 / 24L / 50 1.4 / 24-70 L / 85 1,8
Witam:-)
Jak uważacie, czy fotografując na jednym body 5dII (60d w zapasie) warto brać na ślub 24-70 2.8? Posiadam jeszcze 50 1.4 i 85 1.8 ale podczas ceremonii wymiana szkieł może się okazać katastrofalna w skutkach. A może lepiej zakupić 35 1.4?
Ten zoom ma mało światła ale ja (niestety) posiłkuję się w kościele lampą aby rozświetlać cienie więc może poradzi sobie w kościele?
Zoom plus lampa albo brak lampy plus 35 1.4. Wymiana szkieł podczas ceremonii można ale trzeba mieć wprawę to raz i chyba najbardziej wtedy potrzebne są sakwy aby nigdzie nie gonić za szkłem.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
No właśnie.... wprawa jest b.ważna.... Tak sobie pomyślałam, że na rynek wchodzi nowa wersja 24-70, która niestety kosztuje ok 10tys. dlatego rozważam zakup starej wersji (czasem zoom przydaje się.... ale z drugiej strony może lepiej postawić na jakość obrazka i od razu inwestować w stałki....)
Jeżeli nie jesteś pewna co Ci bardziej będzie na rękę, co będzie bardziej wygodne. To wypożycz zoom Sigmy albo od kolegi i 2 stałki i przetestuj w boju.
możesz wejść do jakiegoś kościoła i porobić sobie fotki nie znanego ślubu... albo weź znajomych i zobacz co bardziej Ci leży....
nie ma sensu kupować aby sprawdzić... jak chcesz iść droga zoom'ów to pomysł jakie ogniskowe warto mieć aby nie dublować zakresów i tak samo jak w stałkach.