Strona 85 z 105 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corse Zobacz posta
    generalnie przy dobrych warunkach jakosci 5 DII az tak nie miazdzy wiec jesli 80-90 % fotek wykonuje w dobrych warunkach i sam decyduje czy robic to czy jest sens ekonomiczny napalac sie na ta pelna klatke ????
    szkoda, że dopiero teraz się dowiaduję po co ja tyle kasy wtopiłem w wymianę sprzętu - chyba mam coś z oczami (musiałem)

Pożycz mkII i sam sprawdź
    są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    Autofokus pierwszej piątki w trudniejszych warunkach rzeczywiście nie jest najłatwiejszy do okiełznania
    Znaczy się w 5DII AF jest odczuwalnie lepszy?

Dopiero zaczyna Awatar krzysztofT
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tak jest lepszy, używałem 40d x2 do czasu kiedy przeniosłem sie na ff i jest naprawde dużo lepszy, co prawca 40d zostawiłem sobie na jakieś brudne sesje, ale nie moge narzekać na to body, bo jest rewelacyjne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stafford Zobacz posta
    Znaczy się w 5DII AF jest odczuwalnie lepszy?
    Moim zdaniem tak. Inna sprawa, że na II miałem 24L, a na I 85/1.8.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Witam szybkie pytanie
    Mam zestaw canon 40D , lampy 580exII i 430ex II , canon 50 mm 1.4 , Tamron 17-50 2.8f , w Czerwcu kupuje na 100% z USA Canon 5D mark II za coś około 5300zł-6000zł . (Dodam że pierwszy raz będę miał do czynienia z pełną klatką ) na pewno też chce kupić canon 85mm 1.8 na allegro chodzą po około 1500zł więc kwestia tego zakupu nie będzie rozważana pod względem czy warto czy nie , poprostu chcę mieć.
    i tu pytanie o kolejne szkło . Jako że Tamrona nie założe na 5D mark II tzn pasować będzie ale podobno kiepsko wychodzi to połączenie, myślę nad canonem 16-35mm 2.8 lub stałką 24. 1.4 czy też 35 1.4 Sprzęt będzie służył do ślubów jak temat wskazuje. Moje pytanie jest takie czy lepiej kupić zmienno ogniskowy 16-35 czy może zdecydować się na stałki 24 lub 35 . Gdzieś znowu czytałem wypowiedź jednej osoby że 16-35 to za szeroko . Do tej pory miałem 17-50 Tamrona na 40D i jakoś sobie ten zestaw radził. Nie wykluczam za rok dokupić coś jeszcze w granicach do 5tyś. ale mówię raczej w tej sytuacji o kupnie jakiegoś dodatkowego obiektywu. Dodam tylko że nie interesuje mnie coś z zakresu 200mm . Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
    Canon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itp

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Stałkę, jak najbardziej. Bardziej uniwersalne, jako workhorse do ślubów jest wg mnie (i Goomisia) 35L, ale 24L też by się przydało. No ale my jeszcze mamy Samyangi 14, także o tym też nie zapominaj, że warto mieć coś szerszego w zanadrzu.

Domyślnie

Micles - jak sprawuje się ten samyang?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Stałkę, jak najbardziej. Bardziej uniwersalne, jako workhorse do ślubów jest wg mnie (i Goomisia) 35L, ale 24L też by się przydało. No ale my jeszcze mamy Samyangi 14, także o tym też nie zapominaj, że warto mieć coś szerszego w zanadrzu.
    No dobra czyli canon 16-35 o którym początkowo myślałem będzie zbyt ciemny? i lepiej wybrać 35L ? No dobra zakładając że kupuje 35L 1.4f to co wybrać poniżej Samyang 14mm f2,8 ? On chodzi teraz na allegro koło 1400zł więc ewentualnie mogę kupić i Samyang ale czy takim zestawem będę zadowolony ? Czy nie będzie brakowało czegoś pomiędzy te 14mm Samyanga i 35 mm Canona ? Czy da się bez tego przeżyć zakładając że mogę czasem wspomóc się Tamronem 17-50 który podobno na 28mm ma się już dobrze i nie winietuje strasznie? A wogóle czy czy tylko na stałkach wygodnie się pracuje , do tej pory miałem stałkę i zmienno ogniskowy dlatego pytam się czy wygodnie pracuje się wtedy tylko na stałkach czy jest to uciążliwe ?
    Canon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itp

Domyślnie

Naprawdę liczysz, że ktoś odpowie na pytania typu "czy będę zadowolony?" albo "czy nie będzie mi czegoś brakowało?"...
    Jedynie na pytanie "czy da się przeżyć" odpowiedź brzmi "tak". Ja pracuję na 24 oraz 85 i... żyję.
    Pracowałem i na zoomach i na stałkach. Na obydwu pracuje mi się tak samo, kwestia przestawienia się. Efekty na stałkach zauważalnie lepsze.
    Ostatnio edytowane przez MaD77 ; 24-04-2012 o 11:59

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    Micles - jak sprawuje się ten samyang?
    Dobrze.

Cytat Zamieszczone przez floyd26 Zobacz posta
    No dobra czyli canon 16-35 o którym początkowo myślałem będzie zbyt ciemny? i lepiej wybrać 35L ? No dobra zakładając że kupuje 35L 1.4f to co wybrać poniżej Samyang 14mm f2,8 ? On chodzi teraz na allegro koło 1400zł więc ewentualnie mogę kupić i Samyang ale czy takim zestawem będę zadowolony ? Czy nie będzie brakowało czegoś pomiędzy te 14mm Samyanga i 35 mm Canona ? Czy da się bez tego przeżyć zakładając że mogę czasem wspomóc się Tamronem 17-50 który podobno na 28mm ma się już dobrze i nie winietuje strasznie? A wogóle czy czy tylko na stałkach wygodnie się pracuje , do tej pory miałem stałkę i zmienno ogniskowy dlatego pytam się czy wygodnie pracuje się wtedy tylko na stałkach czy jest to uciążliwe ?
    Jak dla mnie 16-35 jest za ciemny, lepiej wybrać 35L + coś szerszego 2.8, i po raz kolejny : Jak dla mnie coś szerszego 2.8 = Samyang 14 2.8, inne szkła przegrywają ostrością, albo ceną. Nie będzie brakowało środka, o 24L obaj marzymy jak o zachciance, a nie jak o kolejnym must-have

Strona 85 z 105 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów