Strona 75 z 105 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

a ja mam propozycję, zróbmy temat: "co kupić za dotacje - sprzęt ślubny", tam określamy kwotę dotacji i propozycje co można kupić.
    Regulamin pkt 8.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

.. a oddzielny temat z wzorami biznesplanów pod fotografię ślubną i jeszcze jeden z pomysłami jak nie dać się urzędnikom.

Mamy na forum wątek z dotacjami, mamy wątek ze sprzętem do ślubów (ten oto właśnie), mamy małe FAQ jak zachowywać się w kościele w czasie fotografowania.. no chyba już wystarczy?
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 09-04-2012 o 10:46

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

W ostateczności nakręćmy "How it's made - wedding photographer" ! Dobra koniec OT.

Dopiero zaczyna Awatar Jimmy

Domyślnie

To skąd mam pieniądze na zakup sprzętu całkowicie nie powinno was interesować, mogę dostać od babci, wygrać w lottka lub obrabować bank. Jest konkretne pytanie w odpowiednim temacie, więc jak nie chcesz / nie potrafisz lub po prostu przemawia za Ciebie zawiść nie pisz nic.

do gadget_zary " Domyślam się, że dłużej spędzisz na pisaniu na forum co kupić.."

Dokładnie, przyszedł czas zakupu więc spędzam czas na forum, natomiast w normalne dni nie wlepiam oczy w monitor godzinami ponieważ wolę wyjść w plener i zrobić zdjęcie. Po co miałem się podniecać nowymi aparatami lub akcesoriami skoro nie miałem na to funduszu.

do Jaca9 " Dla mnie dziwne jest to że tacy ludzie dostają dotacje a tacy co ją potrzebują naprawdę nie dostaną. " - widocznie jesteś na tyle za*****ty że wiesz kto potrzebuje a kto nie, gratulacje.

a może zróbmy oddzielny wątek zawiść na forum?

PS. Dziękuje wszystkim za normalne odpowiedzi które mi pomogły
    Ostatnio edytowane przez Jimmy ; 09-04-2012 o 11:46

Domyślnie

ja startowałem od:

5D mkI
    40D
    C 28 1.8
    C 50 1.4
    C 85 1.8
    580 EXII

i to mi wystarczało

Spokojnie kupisz (to był mój 2gi zestaw) :

5D mkII
    5D mkI (używane na fakturę - alledrogo)
    C 28 1.8 (lub szerzej ale ciemniej C 20 2.8)
    C 50 1.4
    C 85 1.8
    580 EXII

i zostanie na dodatki
    Ostatnio edytowane przez firtiris ; 09-04-2012 o 12:25
    są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jimmy Zobacz posta
    To skąd mam pieniądze na zakup sprzętu całkowicie nie powinno was interesować, mogę dostać od babci, wygrać w lottka lub obrabować bank. Jest konkretne pytanie w odpowiednim temacie, więc jak nie chcesz / nie potrafisz lub po prostu przemawia za Ciebie zawiść nie pisz nic.
    zastanawiąjące, dlaczego ludzie którzy biora dotacje tak nerwwo reaguja w temacie pieniądze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jimmy Zobacz posta
    a może zróbmy oddzielny wątek zawiść na forum?
    a może taki: za dotację dziękuje państwu polskiemu i wszystkim podatnikom?
    a tak powaznie to rada starszego kolegi ;-) jak oczekujesz pomocy bo sam nie wiesz co zrobic co kupić czy dokąd iść... to zalecam więcej pokory...
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 09-04-2012 o 12:51 Powód: Automerged Doublepost
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    a może taki: za dotację dziękuje państwu polskiemu i wszystkim podatnikom?
    Ale że beneficjent dotacji nie płaci później podatków uzyskanych z pracy narzędziami kupionymi w ramach tego wsparcia finansowego?

Domyślnie

A ja tak zupełnie abstrahując od dotacji, zastanawiam się, jak można zawodowo zajmować się fotografią, nie wiedząc jakie narzędzia są do tego potrzebne...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Ale że beneficjent dotacji nie płaci później podatków uzyskanych z pracy narzędziami kupionymi w ramach tego wsparcia finansowego?
    nie mam info z GUS ile takich firm działa dłużej niż rok, ale znam 2 osoby które rozpoczynały dział gosp z dotacji i żadna z nich nie działała dłużej niż 1,5 roku
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    nie mam info z GUS ile takich firm działa dłużej niż rok, ale znam 2 osoby które rozpoczynały dział gosp z dotacji i żadna z nich nie działała dłużej niż 1,5 roku
    Zdaje się, że większość jednoosobowych firm nie wytrzymuje dwuletniej próby czasu. Czy to znaczy, że należałoby zamknąć system wsparcia finansowego dla osób, które jednak chcą pracować na własny rachunek?

Strona 75 z 105 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów