Strona 66 z 105 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a kto powiedział, że uzywając strapa odpina się pasek?
    Nie mam aparatu od ręką, wyobraźnia mi siada i nie umiem sobie wyobrazić dopięcia dwóch pasków na raz. Poza tym ten na szyję by się wtedy dyndał bez sensu.

Ale jak popatrzyłem na działanie E1 to jednak wygląda to całkiem wygodnie. To faktycznie jest skóra, czy jakiś plastik?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    czy przy kwocie rzędu 60zł warto iśc w zamienniki...? I dont think so
    zwróc tylko uwage ze są 2 rodzaje E1 i E2 (body bez gripa)
    Przy takiej kwocie faktycznie nie ma co się bawić w zamienniki.
    Tu znalazłem cały temat o hand strep na naszym forum
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=76190
    Jest w nim wiele ciekawych informacji, które rozwiały moje wątpliwości co do sposobów montażu z paskiem na szyję, wyboru między E1 i E2.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    A korzysta ktoś z Quick Strapa? Nie ma obaw, by przykręcić to do gripa?
    Kiedyś Towers je sprzedawał, ale już je wycofał po tym jak był osobiście świadkiem jak komuś się aparat z niego zerwał ;]

amerykański BlackRapid albo polski ReporterStrap.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Nie mam aparatu od ręką, wyobraźnia mi siada i nie umiem sobie wyobrazić dopięcia dwóch pasków na raz.
    powiem wiecej, bez paska naramiennego się nie da poprawnie zamontowac
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    To faktycznie jest skóra, czy jakiś plastik?
    skóra ze skóry;-)
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 30-03-2012 o 16:15 Powód: Automerged Doublepost
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

tak troszeczkę offtopując dzisiaj sprawdziłem sobie baterie: dwie padnięte, czyli po załadowaniu do aparatu bez gripa nie pozwalały na jego uruchomienie - każda z osobna wymaga w takim razie ładowania, ale razem załadowane do gripa jeszcze działają i na moje oko spokojnie ze 100-150zdjęć z nich zrobi. Czy jest to jakiś defekt czy raczej normalna sprawa?
    bo jeżeli normalne to grip na ślubie robi się jeszcze bardziej przydatny, zawsze to ok 100 zdjęć do przodu...
    Ostatnio edytowane przez obcy21 ; 31-03-2012 o 11:40
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    tak troszeczkę offtopując dzisiaj sprawdziłem sobie baterie: dwie padnięte, czyli po załadowaniu do aparatu bez gripa nie pozwalały na jego uruchomienie - każda z osobna wymaga w takim razie ładowania, ale razem załadowane do gripa jeszcze działają i na moje oko spokojnie ze 100-150zdjęć z nich zrobi. Czy jest to jakiś defekt czy raczej normalna sprawa?
    bo jeżeli normalne to grip na ślubie robi się jeszcze bardziej przydatny, zawsze to ok 100 zdjęć do przodu...
    Padnięte w sensie w wystarczającym stopniu rozładowane?
    imho normalna sprawa. Ja robię tak, że po określonej ilości zdjęć wrzucam nową baterie, a poprzednia trafia do ładowarki. Lepiej mieć pewność niż tracić czas na wkładanie nowej, gdy kadry znikają
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

w wystarczającym stopniu rozładowane - należy czytać, nie zrobisz zdjęcia ani ani inne funkcje na aparacie nie działaj.
    Regulamin pkt 8.

Coś już napisał Awatar wisiena
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

UFFF jadę od 300setnego postu poprzedniego wątku Niezły maraton Mam pytanie, którego chyba nie było jeszcze. Czy używacie filtrów żelowych w kosciele lub sali i jak mogę wyzwalać moje 2xY460 mając w sankach 430ex2. Dodam jeszcze że mam radio Y RF630 z wyjsciem pc. Próbowałem podłączyć nadajnik do puszki kablem pc (puszka to 50d) i mając w sankach 430 nie jestem wstanie wyzwolić dodatkowych lamp. Próbował ktoś może?
    Penie spytacie zaraz po co wiec odpowiadam: chcę mieć możliwość doświetlenia sali jak i również kontrolę w postaci dopalenia pierwszego planu.

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

To jest jakis masochizm z tymi lampami. Jutro Ci napisze czemu.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wisiena Zobacz posta
    UFFF jadę od 300setnego postu poprzedniego wątku Niezły maraton [...] jak mogę wyzwalać moje 2xY460 mając w sankach 430ex2. Dodam jeszcze że mam radio Y RF630 z wyjsciem pc. Próbowałem podłączyć nadajnik do puszki kablem pc (puszka to 50d) i mając w sankach 430 nie jestem wstanie wyzwolić dodatkowych lamp. Próbował ktoś może?
    Penie spytacie zaraz po co wiec odpowiadam: chcę mieć możliwość doświetlenia sali jak i również kontrolę w postaci dopalenia pierwszego planu.
    Próbowałem i działa, tyle, że: 5d2+ na sankach 580II, kabelek pc z puchy do nadajnika podczepionego w mocowaniu statywu puchy. Odbiornik + 430II. Nie było problemów(kabelek do gniazda pc w body, do kostki w która wpięty jest nadajnik, stąd "pobiera" sygnał analogicznie jak ma to miejsce w sankach)
    Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 31-03-2012 o 21:34

Strona 66 z 105 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów