Strona 55 z 105 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

To przybij pięć
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Domyślnie

Ostatnio zastanawiam sie nad dobrym szklem do slubnych portretow, do wczoraj powaznie myslalem o 135L, jednak natknalem sie na sigme 85/1.4 i szczerze powiem ze zawrocila mi mocno w glowie. Co myslicie o tym rozwiazaniu? Warto zrezygnowac z czerwonego paska na rzecz tej sigmy? :-)
    Dodam ze cena tego obiektywu to ok 4000zł czyli mniej wiecej jak w przypadku 135L.
    Ostatnio edytowane przez greg01 ; 13-03-2012 o 12:35

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg01 Zobacz posta
    Ostatnio zastanawiam sie nad dobrym szklem do slubnych portretow, do wczoraj powaznie myslalem o 135L, jednak natknalem sie na sigme 85/1.4 i szczerze powiem ze zawrocila mi mocno w glowie. Co myslicie o tym rozwiazaniu? Warto zrezygnowac z czerwonego paska na rzecz tej sigmy? :-)
    Dodam ze cena tego obiektywu to ok 4000zł czyli mniej wiecej jak w przypadku 135L.
    Pytałem już o nią w kontekście wyboru 85tki dla mnie (C1.8, C1.2, Si, Sam,...), jakieś 10-20 postów wyżej w tym wątku.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Pytałem już o nią w kontekście wyboru 85tki dla mnie (C1.8, C1.2, Si, Sam,...), jakieś 10-20 postów wyżej w tym wątku.
    Micles, weź f/1,2. Oszczędzisz sobie późniejszego myślenia czy może warto było dołożyć, czy byłoby fajniej - i tak dalej. To najlepsza 85-tka jaką możesz mieć do portretu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Dzieki juz doczytalem. Zastanawia mnie tylko czy af tej sigmy faktycznie jest tak trefny jak tu co niektorzy sugeruja, bo byc moze to tylko doszukiwanie sie na sile wad w dobrym obiektywie. Jesli chodzi o obrazek to sigma spokojnie moze konkurowac z 85L no i cena o polowe nizsza http://flickriver.com/groups/1362990...l/interesting/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jeszcze jeden przyklad
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...33872&page=114
    Ostatnio edytowane przez greg01 ; 13-03-2012 o 17:18 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg01 Zobacz posta
    Dzieki juz doczytalem. Zastanawia mnie tylko czy af tej sigmy faktycznie jest tak trefny jak tu co niektorzy sugeruja, bo byc moze to tylko doszukiwanie sie na sile wad w dobrym obiektywie. Jesli chodzi o obrazek to sigma spokojnie moze konkurowac z 85L no i cena o polowe nizsza
    żyję już wystarczająco długo, zeby wiedziec, że jesli produkt A jest połowe tańszy niz prdukt B to zwykle jest 2x gorszy, a jak czytam o perypetiach z kalibracjami, wymianami i generalnie kłopotami z sigma i ich serwisem to omijam szkła niesystemowe szerokim łukiem
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    żyję już wystarczająco długo, zeby wiedziec, że jesli produkt A jest połowe tańszy niz prdukt B to zwykle jest 2x gorszy, a jak czytam o perypetiach z kalibracjami, wymianami i generalnie kłopotami z sigma i ich serwisem to omijam szkła niesystemowe szerokim łukiem
    Ja rozumiem ale z tego co czytam gdzies od czasu do czasu to z sigmami jest tak ze poprostu trafiaja sie felerne egzemplarze, dlatego najlepiej jest przetestowac takie szklo osobiscie zeby wyeliminowac ewentualne wady af i uniknac przykrych rozczarowan. Mysle ze warto bo szklo od strony optycznej nie budzi jak dla mnie zadnych zastrzezen.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Nie równywałbym jakosci tej Sigmy do C 85/1,2.To jedno.
    Drugie to fakt że na analogu body C 50 miałem Sigmy.Jak zmieniłem na Canon 20d odmówiły współpracy.Przeczipowałem za sporą kasę a i tak nie spełniały oczekiwań.
    Nigdy nie mamy pewności czy z kolejnym produktem Canona [hardware,software] będzie współpracować aktualna Sigma.
    Nie chodzi o felerne.Bo te należy wymienić czy serwisować.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nie równywałbym jakosci tej Sigmy do C 85/1,2.To jedno.
    Drugie to fakt że na analogu body C 50 miałem Sigmy.Jak zmieniłem na Canon 20d odmówiły współpracy.Przeczipowałem za sporą kasę a i tak nie spełniały oczekiwań.
    Nigdy nie mamy pewności czy z kolejnym produktem Canona [hardware,software] będzie współpracować aktualna Sigma.
    Nie chodzi o felerne.Bo te należy wymienić czy serwisować.
    mądrego to i miło posłuchać;-)

......

dzień bez "cukru" dniem straconym
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nie równywałbym jakosci tej Sigmy do C 85/1,2
    Albo ja jestem slepy albo sie zwyczajnie nie znam:-)
    W tym tescie moim i nie tylko moim zdaniem sigma wypadla bardzo korzystnie
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=70688

Strona 55 z 105 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów