Strona 52 z 105 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nikt naprawdę nie musi nikogo przekonać za wszelką cenę.
    Zostałem przyzwyczajony do popierania moich tez (a szczególnie tych, które są przez rozmówców podważane) rzeczowymi argumentami i zazwyczaj wymagam tego również i od moich rozmówców (w momencie, kiedy ich teza wydaje się dla mnie podważalna)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Zostałem przyzwyczajony do popierania moich tez (a szczególnie tych, które są przez rozmówców podważane) rzeczowymi argumentami i zazwyczaj wymagam tego również i od moich rozmówców (w momencie, kiedy ich teza wydaje się dla mnie podważalna)
    Przyzwyczajenie do łamania zasad porządkowych pkt 3.I dyskutowania nad działaniami moderatora w wątku, zostaje nagrodzone karteczką.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 11-03-2012 o 23:12

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    85 mm pasuje do szerszych portretów, 135 mm lepiej nadaje się do główek. Wszystko zależy od tego, kto jakie kadry lubi.
    Nie żeby coś, ale raczej odwrotnie? 135L już za bardzo spłaszcza IMHO. Dlatego lepiej nadaje się do całej sylwetki.
    Główka na 85L oznacza portret z prawie minimalnej odległości. Dodając do tego f1.2 można się nieźle zabawić z GO. 85L rysuje tak fantastycznie, że trudno to opisać - to trzeba zobaczyć. Przy tym jest diabelnie ostra już od 1.2! To szkło to unikat, ale kto nie spróbował ten nie zrozumie

P.S. Nie wydaje wam się panowie, że daliście się wciągnąć w zgrabny trolling? No proszę, jak ktoś nie widzi różnicy chociażby w perspektywie między ogniskowymi 85 i 135mm, pisząc, że jedyną różnicą jest to, że trzeba bliżej podejść, to nie uważacie, że jest coś z deczka nie teges?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jaką 85tkę pod śluby wybrać?

Canon 85 1.2 jest dla mnie zbyt klocowata i za wolny i niedokładny af.
    Samyang 85 1.4 to manual.
    Canon 85 1.8 już trochę za ciemne

Zostaje Sigma 85 1.4. Ryzykować?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

sigma to klocek, a jej AF zbyt łatwo 'odkleja' się od obiektu (dość jasne wnętrze megasamu)...jeśli wiesz co mam na myśli.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Jaką 85tkę pod śluby wybrać?

Canon 85 1.2 jest dla mnie zbyt klocowata i za wolny i niedokładny af.
    Samyang 85 1.4 to manual.
    Canon 85 1.8 już trochę za ciemne

Zostaje Sigma 85 1.4. Ryzykować?
    Sigma pro centrum jest w Poznaniu. Idziesz, podpinasz, sprawdzasz i wychodzisz szczęśliwy, ze masz fajne szkielko (rzeczywiście jest fajne bo testowalem), a że przy okazji masz trochę chudszy portfel, to już mało istotne )

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Nie żeby coś, ale raczej odwrotnie? 135L już za bardzo spłaszcza IMHO. Dlatego lepiej nadaje się do całej sylwetki.
    Główka na 85L oznacza portret z prawie minimalnej odległości. Dodając do tego f1.2 można się nieźle zabawić z GO. 85L rysuje tak fantastycznie, że trudno to opisać - to trzeba zobaczyć. Przy tym jest diabelnie ostra już od 1.2! To szkło to unikat, ale kto nie spróbował ten nie zrozumie
    Wnioskuję, że nie robiłeś nigdy zdjęć beauty? :-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    sigma to klocek, a jej AF zbyt łatwo 'odkleja' się od obiektu (dość jasne wnętrze megasamu)...jeśli wiesz co mam na myśli.
    Domyślam się jak przez mgłę. Rozwiń proszę.

Cytat Zamieszczone przez franek kimono Zobacz posta
    Sigma pro centrum jest w Poznaniu. Idziesz, podpinasz, sprawdzasz i wychodzisz szczęśliwy, ze masz fajne szkielko (rzeczywiście jest fajne bo testowalem), a że przy okazji masz trochę chudszy portfel, to już mało istotne )
    Z kasą powiedzmy, że przeboleję, ważne jest dla mnie to, żeby ta 85tka dołączyła do szkieł, których nie będę miał zamiaru wymienić na inne w przeciągu najbliższych 2 lat (jak na razie w kolekcji są C35L i C70-200 2.8, a poza nią : Samyang 14 i Sigma 20, dlatego się martwię, czy ta Sigma spełni moje oczekiwania)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Z kasą powiedzmy, że przeboleję, ważne jest dla mnie to, żeby ta 85tka dołączyła do szkieł, których nie będę miał zamiaru wymienić na inne w przeciągu najbliższych 2 lat (jak na razie w kolekcji są C35L i C70-200 2.8, a poza nią : Samyang 14 i Sigma 20, dlatego się martwię, czy ta Sigma spełni moje oczekiwania)
    Wydaje mi się, ze na slubach jasne 35L i 85 bedą podstawowymi szkielkami, które zgarną dla siebie pewnie 90% kadrow. Poza tym masz szerokiego Samyanga, długiego zooma, więc nie pozostaje nic innego jak tylko szukać klientów

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franek kimono Zobacz posta
    Wydaje mi się, ze na slubach jasne 35L i 85 bedą podstawowymi szkielkami, które zgarną dla siebie pewnie 90% kadrow. Poza tym masz szerokiego Samyanga, długiego zooma, więc nie pozostaje nic innego jak tylko szukać klientów
    Jak już powiedziałem, kasa nie gra aż takiej roli. Liczy się porządne szkło, ale co do Sigm (po weselnym teście 20 1.8 vs 35L, komforcie pracy i obrazku wynikowym z 20ki oraz z wielokrotnych testów różnych szkieł na warsztatach Sigmy) mam wątpliwości i szukam kogoś, kto by mnie jednak do niej przekonał, albo powiedział że mam sobie dać spokój i wziąć 85 1.8 i 5d3

Strona 52 z 105 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów