Strona 32 z 33 PierwszyPierwszy ... 2230313233 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 328

Wątek: Fuji x-pro 1

Domyślnie Odp: Fuji x-pro 1

Sorry, Hom_er, ale nie wyrobiłem się ze zdjęciami. Postaram się załatwić sprawę do piątku.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

no co Ty epicure - jeśli o mnie chodzi to się nie przejmuj
    Jestem cierpliwy i wiadomo, że nie każdy ma tyle wolnego czasu co ja

Ja to na razie zastanawiam się, czy by jednak nie poczekać na X-E2

Bo skoro x-pro1/x-e1 wymiatają, to aż strach pomyśleć co się będzie działo z wersjami "2".
    A może FF? Chociaż szklarnie Fuji przygotowuje jednak pod APSC

Tyle, że mogę tak czekać kilka lat ciągle dźwigając 5II z klamotami
    Fiu fiu

Ok, na razie tylko zdjęcia nocne, od iso 200 do 6400, f/8, automatyczny balans bieli, rawy i jpegi:

https://www.dropbox.com/sh/wwchgnld4...V3bGcgNlPi?lst
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Całkiem przyjemne te fotki. Widać matryca Fuji jest bardzo dobra. Gdyby tylko AF poprawili...a tak to zostaje Olympus.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No tak, tylko Olek to matryca 4/3 więc z czym do ludzi..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No tak, tylko Olek to matryca 4/3 więc z czym do ludzi..
    Mógłbyś napisać co dokładnie masz na myśli? Używałeś może Fuji X-E1? Miałeś Olympusa O-MD lub E-PL5? Pytam ze szczerej ciekawości ponieważ aktualnie jestem zainteresowany opinią użytkowników a nie testami, być może wymienię mojego Canona (40D, Sigma 30 1.4, 70-200 4 IS) na jakiś mniejszy system. Canon leży i się kurzy a ja potrzebuję mniejszego zestawu ale o podobnych właściwościach.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Pytam ze szczerej ciekawości ponieważ aktualnie jestem zainteresowany opinią użytkowników a nie testami...
    Mam X-Pro1, testowałem OM-D E-M5. Odnośnie AF to w momencie porównania X-Pro1 było już po pierwszej poprawce firmware. W tej kwestii należy rozróżnić dwie sprawy a mianowicie szybkość i celność. AF Olimpusa OM-D E-M5 jest szybszy lecz nie jest to jakaś ogromna przewaga, co innego jeśli chodzi o celność. Jeśli AF X-Pro 1 potwierdzi że trafił to zrobił to na pewno, w przypadku E-M5 nie jest to już regułą. AF X-Pro1 raczej nie trafia jeśli w punkcie ostrzenia nie znajdzie się nic kontrastowego oraz gdy obiekt porusza się w stronę aparatu (ale to już nie tylko X-Pro1). Jeśli chodzi o obrazek to mówcie co chcecie i może zabrzmi to dziwnie ale według mnie to w kategorii JPG prosto z puszki nawet najbardziej zaawansowane lustrzanki małoobrazkowe mogą mieć problem z jego pobiciem. Masa zdjęć w JPG z tego aparatu nie wymaga żadnej obróbki lub jeśli, to minimalnej. Są też i tacy co twierdzą że ten aparat nie szumi i dokładają szum w obróbce a ostrość w aparacie mają ustawioną na minimum (-2) bo im za ostro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Mógłbyś napisać co dokładnie masz na myśli?
    Mam na myśli różnice, jakie wynikają z wielkości i jakości zastosowanej w aparacie matrycy. Reszta mnie mało interesuje.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

dzięki epicure

ale są to tylko fotki z Fuji, a ja miałem nadzieję na takie same ujęcia z porównywalnymi parametrami (F, czas, ogniskowa, ISO) z obu aparatów - taki pojedynek Fuji-Canon
    Fiu fiu

Miasto
    Lublin

Rafaelito Dziękuję bardzo za cenną opinię Możesz coś jeszcze napisać odnośnie samego obrazka z O-MD i X-Pro1? Szkoda, że ten Fuji taki drogi...jednak model X-E1 chyba jest bardzo podobny?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Mam na myśli różnice, jakie wynikają z wielkości i jakości zastosowanej w aparacie matrycy. Reszta mnie mało interesuje.
    Myślałem, że masz coś więcej do powiedzenia na ten temat.. Napisałeś, że matryca 4/3 to z czym do ludzi. Zatem sugerujesz, że jest ona znacznie gorsza od np. Fuji. Byłbym wdzięczny gdybyś troszkę rozwinął swoją wypowiedź Mnie akurat jakość i wielkość matrycy mało co obchodzi...liczy się zdjęcie. Skoro wg różnych testów matryca Olympusa jest bardzo porównywalna do matryc APS-C to nie bardzo wiem w czym jest gorsza wg Ciebie.
    Ostatnio edytowane przez WinSho ; 28-01-2013 o 21:47

Strona 32 z 33 PierwszyPierwszy ... 2230313233 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów