Strona 25 z 33 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 328

Wątek: Fuji x-pro 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macky Bucon Zobacz posta
    Jestem oszolomiony co niektorzy wypisuja na temat tego aparatu. (...) Sam sprawdzalem AF i jak na moje wymagania starczy w zupelnosci. Oczywiste jest ze fuji wypada cienko przy olympusach czy panasonicach z prawie instant AF ale mam to gdzies. (...) podczas gwaltownych rochow aparatem i szybkiej zmianie swiatla ruch przyslony powoduje dziwne odglosy i znacznie konsumuje baterie. Problem juz wielokrotnie byl opisywany i wystepuje glownie z 35mm 1.4, szeroki kat natomiast tego problemu nie ma. OVF celnoscia nie grzeszy i czasami mozna sie zaskoczyc jak duzo wiecej mamy zdiecia niz tego co widzielismy w celowniku.
    Czyli wypisują dokładnie to samo, co Ty, tylko wprost, bez owijania w bawełnę.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Dopiero zaczyna Awatar Macky Bucon
    Miasto
    BA Lens Based Media Study

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Niewydaje mi sie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Dokładnie. Jedni napiszą "wolny AF i mało celny w porównaniu do konkurencji", a inni "niezbyt szybki AF i czasami celnością nie grzeszy, ale mam to gdzieś".

Informacja jest ta sama - kupując aparat nie możemy mieć wielkich wymagań co do AF i musimy się liczyć ze sporą ilością nietrafionych z ostrością zdjęć, ale niektórzy akceptują te ograniczenie i dla tych osób słabość AF nie ma wielkiego znaczenia.

Wg wszystkich informacji w sieci, te zdjęcia, które będą trafione z ostrością, powinny mieć świetną jakość.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Wg wszystkich informacji w sieci, te zdjęcia, które będą trafione z ostrością, powinny mieć świetną jakość.
    Okazuje się, że niekoniecznie: http://chromasoft.blogspot.it/2012/0...s-x-trans.html
    The hard truth is that any interpolation engine is going to have trouble with pixels that are spread out, not aligned, and unevenly spaced.” and “So my conclusion is, sorry to say, that the Fuji X-Pro1 X-Trans sensor doesn’t deliver the Fuji promise of outperforming similarly sized sensors. In fact, it underperforms similar DX sensored cameras – with the official SILKPIX raw developer, the underperformance is too slight to be noticeable under normal circumstances, but is still there if you look closely

http://www.mirrorlessrumors.com/debu...1-sensor-myth/
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do mnie jakos nie przemawiaja te matryce z rozna liczba pikseli w poszczegolnych kolorach tudziez nowy wynalazek z bialymi. Mam wrazenie ,ze im wiecej takich kombinacji i bardziej zlozone algorytmy demozaikowania tym wiecej w obrazie taki sztucznych wyliczen niz realnych detali.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dziś troszkę się pobawiłem. AF faktycznie loteria, raz trafi, raz nie. Ale jak trafi, to obrazek (35/1.4) świetny, praktycznie do ISO 6400. Gdyby miał tylko pełną klatkę...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja cierpliwie czekam na 23/1.4. Początek 2013, znaczy jeszcze mam trochę czasu na zebranie pieniędzy :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Fuji x-pro 1

Test pierwszego szkiełka do nowego systemu bezlusterkowców Fuji:
    Fujifilm Fujinon XF 35 mm f/1.4 R

Test Fujifilm Fujinon XF 35 mm f/1.4 R - Podsumowanie - Test obiektywu - Optyczne.pl

"Zalety:

solidna i zwarta obudowa dobrze pasująca do korpusu aparatu,
    świetna jakość obrazu w centrum kadru,
    rozsądnie korygowana poprzeczna aberracja chromatyczna,
    niewielka dystorsja,
    znikomy astygmatyzm,
    przyzwoita praca pod ostre światło.

Wady:

jakość obrazu w okolicy maksymalnego otworu względnego na brzegu kadru powinna być lepsza,
    zauważalna podłużna aberracja chromatyczna,
    wyraźna koma,
    spore winietowanie,
    niezbyt celny autofokus "

Niezłe szkiełko, ale ma swoje wady, i jest za drogie ja na to co oferuje.
    Jeśli by inne obiektywy do systemu były na podobnym poziomie, to szklarnia lepsza niż ta do NEXów, ale gorsza niż do micro43.

Za to matryce ma Fuji, zdaje się, obecnie najlepsze.
    AF za to słaby - wolny, a w tym teście z tym obiektywem - niezbyt celny.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 04-09-2012 o 09:04 Powód: Kolor nieczytelny na ciemnym tle

Pełne uzależnienie

...

Fuji roadmap:

XF LENS Roadmap | Fujifilm Global

(tak to się powinno robić, a nie jakieś ciemne zoomy)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Hmmm.. ciekawe czy ceny będą też takie jak za ciemne zoomy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 25 z 33 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów