Pokaż wyniki od 1 do 10 z 328

Wątek: Fuji x-pro 1

Mieszany widok

Domyślnie

śliczny aparacik. ten i x100. jako snob bym kupił. jako niesnob też, mały, poręczny, nierzucający się w oczy itp. ale cena niezwykle skutecznie zniechęca. nex zaś dla mnie odpada bo nie ma wizjera. nie potrafię nauczyć się cykać patrząc na wyświetlacz
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jezyor Zobacz posta
    śliczny aparacik. ten i x100. jako snob bym kupił. jako niesnob też, mały, poręczny, nierzucający się w oczy itp. ale cena niezwykle skutecznie zniechęca. nex zaś dla mnie odpada bo nie ma wizjera. nie potrafię nauczyć się cykać patrząc na wyświetlacz
    NEX 7 już ma ... ale cenę ma też kosmiczną.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

troche więcej wieści:
    http://photorumors.com/2012/01/07/fu...se/#more-17608

Pytanie jak optycznie wypadną te obiektywy?
    Szeroki i standard mi się podobają. Nie podoba mi się że portret to makro - bez makro byłby i jaśniejszy, i szybszy AF. Ale może wypuszczą jeszcze jakiś typowy portret. 60mm może być śmiało jasniejszy od f/2.4. Przy takim świetle i ogniskowej oraz matrycy APS, GO nie będzie lepsza niż z micro43 i świetnego 45mm f/1.8. A ten portrecik wyjątkowo się udał Olympusowi, i w dodatku tani. Powinni dorobić jeszcze ekw. 90mm (czyli 60mm) ale jakieś f/1.4 czy coś koło tego. Z taką samą średnicą filtra jak pozostałe dwa obiektywy (bo te makro ma dużo mniejszą).

Pytanie jaki będzie tam AF?
    Czy zbliżony choćby do tego co dziś oferuje micro43 - nowe PENy i Panasonici? Tam jest naprawdę szybko i nie ustępuje lustrzankom.
    W Fuji ma być jakieś nietypowe rozwiązanie. Zewnętrzny AF?

I trochę duży ten Fujik pro. Mógłby być mniejszy. Rozmiary Leici, to już nie jest wcale kieszonkowo.
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 08-01-2012 o 15:58

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Znalazłem lepsze zdjęcia.

Ciekawe czy szkła mają elektroniczny czy manualny focus.

Uprawnienia umieszczania postów